Локо Пловдив излъга Ботев Враца на труден терен, Карагарен герой
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Силна буря беляза началото на мача и наводни стадион 'Христо Ботев'

Локомотив Пловдив записа минимален успех с 1:0 като гост на Ботев Враца. Единственото попадение вкара Бирсент Карагарен през второто полувреме, като срещата на стадион “Христо Ботев” се игра при тежки атмосферни условия. Теренът се надовни преди началото на мача, когато силен дъжд се изля във Враца.

Въпреки че условията за игра не бяха добри, двата отбора се постараха да направят интересен двубой. В 10-ата минута обаче Венци Христов от домакините направи сериозна глупост и получи директен червен картон за удар с лакът срещу Райън Будинга. Така врачани трябваше да играят почти цял мач с човек по-малко.

През първото полувреме топката се движеше много трудно, но все пак двата тима имаха ситуации. В 21-вата минута Дани Генов пропусна добър шанс за домакините. Малко преди това пък “черно-белите” се разминаха с гола, като Илиев и Боруков пропуснаха. В края на първото полувреме Матеус да Силва от “черно-белите” отправи опасен удар покрай вратата на домакините.

През втората част условията за футбол бяха една идея по-добри. В 50-ата минута Боруков остана сам срещу вратаря, но пропусна от чудесна позиция.

Локо Пловдив бе по-активният отбор и търсеше попадението В 63-ата минута Митко Илиев стреля с глава на сантиметри от вратата на Краси Костов.

В 71-вата минута гостите поведоха в резултата. Избита топка от бранител на домакините попадна в Карагарен, който залъг защитник и с прецизен удар я прати в мрежата на съперника за 0:1.

В 85-ата минута Мартин Атанасов можеше да изравни резултата, но ударът му с глава попадна право в ръцете на Илко Пиргов.

В крайна сметка “черно-белите” спечелиха срещата и събраха 9 точки в актива си, с което се изкачиха на второто място в класиране efbet Лига. Врачани пък останаха с шест точки след две победи и две поражения през сезона.

Снимка: Start-photo.