Николай Костов е готов да остане начело на Левски
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Мъчим се по всякакъв начин да излезем от тази сложна ситуация", разкри той.

Старши треньорът на Левски – Николай Костов, сподели след победата над Ботев Враца с 1:0, че е готов да остане в клуба и да води столичния гранд и занапред.

“Трябваше да играем с трима защитници. Такова беше решението, тъй като винаги се представяме по-неубедително на такива терени. На този терен няма как, трябваше да бъдат максимално опростени действията ни. Затова се принудихме да играем вертикален футбол, нещо което не умеем добре. Мисля, че бяхме по-добрият отбор с изключение на последните няколко минути. Някои играчи се измориха и направихме принудителни смени. Успяхме да спрем стихийните атаки на съперник”, започна Костов.

“Имахме много добра реакция след мача с Хебър. Аз не съм разговарял надълго и широко с играчите. Мисля, че имаше положителна промяна в този мач. Промени се това, че отборът отслабна малко физически, тъй като получихме малко изтощение. Имахме много добри първи 3-4 месеца. Бяхме вдъхновени от публиката, мачовете, които изиграхме. Бяхме пределно мобилизирани, печелихме мачове в последните минути. За разлика от последните 1-2 месеца, когато започнахме да губим в последните минути. Отдавам го на умората и напрежението, което се натрупа”, анализира наставникът на “сините”.

“Предстоят разговори. Разговаряме постоянно с ръководството. Мъчим се по всякакъв начин да излезем от тази сложна ситуация, не мислете, че е лесно. Знам, че сме атакувани постоянно, но такава е ситуацията в момента. Левски винаги оживява, както се казва, в такива ситуации, ще станем по-силни. Нека спрем дотук. Да пожелаем весели празници на всички наши привърженици, на всички левскари”, обяви Костов.

“Аз съм готов да продължа. Още с идването знам как бях приет – първата седмица, втората седмица. В последните месеци, за съжаление, малко поиздъхна отборът и слабите резултати донесоха малко напрежение на нашите играчи, тъй като имаме млад отбор”, каза още опитният специалист.