Локо (Пловдив) надви ЦСКА и прекърши амбицията им за среброто
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Димитър Илиев се показа като истински лидер на "смърфовете" и вкара двата гола за успеха срещу "армейците"

Локомотив (Пловдив) спечели с 2:0 дербито за втората позиция в efbet Лига срещу ЦСКА. Капитанът на “смърфовете” Димитър Илиев беше героя за тях с два гола в рамките на 12 минути в края на срещата, с които вицешампионското място за “армейците” на практика е вече мираж.

ЦСКA първи стигна до опасно положение в мача, когато Варела центрира добре в наказателното поле на Локомотив, но там никой в червено не успя да засече добре топката.

В 11-та минута Георги Минчев стреля по диагонала без подготовка, но Димитър Евтимов успя да спаси с една ръка. 17 минути по-късно Кайседо също пробва удар по диагонал, но топката премина покрай дясната греда на Пиргов.

Веднага след това Момчил Цветанов получи отличен извеждащ пас зад гърба на защитата, но Димитър Евтимов внимаваше, излезе от наказателното си поле и изчисти от футболиста на домакините.
Локо (Пловдив) надви ЦСКА и прекърши амбицията им за среброто 1
Три минути след подновяването на играта Георги Минчев пропусна златен шанс да изведе Локомотив (Пловдив) напред в резултата, след като се озова сам срещу Евтимов и стреля покрай него, но точно пред голлинията Вион спря удара му.

В 54-ата минута Локомотив отново организира красиво нападение, при което Момчил Цветанов получи отляво и центрира остро по земя, но Георги Минчев обаче се размина с топката.
Локо (Пловдив) надви ЦСКА и прекърши амбицията им за среброто 2
20 минути преди края на мача Карагерен пробва акробатично да засече центриране на Умарбаев от пряк-свободен удар, като шутира от въздуха, но, Евтимов беше на правилното място, за да улови.
Локо (Пловдив) надви ЦСКА и прекърши амбицията им за среброто 3
В 77-та минута обаче домакините стигнаха до попадението. След ново центриране на Умарбаев в наказателното поле, Масоеро се строполи на земята и заяви претенции за наказателен удар. Главният съдия Георги Димитров показа, че не е видял нищо нередно. ВАР обаче сигнализира на рефера, че е редно да отиде до монитора и да прегледа ситуацията. Така и се случи и Димитров се убеди, че е взел грешно първоначално решение и посочи бялата точка.

На 11-те метра застана редовният изпълнител на дузпите в Локо (Пловдив) Димитър Илиев и капитанът на “смърфовете” беше безпогрешен за 1:0.

В 84-та минута беше сложена точка на спора с втори гол. Отново центриране на Умарбаев донесе напрежението в наказателното поле на ЦСКА, където Гомис свали с глава за Димитър Илиев и капитанът на домакините вкара за 2:0 от близко разстояние.

Така с победата си Локомотив (Пловдив) излезе с три точки пред ЦСКА на второто място в класирането. За двата отбора остават два мача до края на шампионата. Пловдивчани трябва да играят срещу ЦСКА 1948 и Арда, докато “армейците” се изправят срещу ЦСКА 1948 и Берое. Това означава, че успех на “смърфовете” срещу ЦСКА 1948 ще им гарантира второто място, тъй като дори при равни точки с ЦСКА, те са с по-добри преки показатели.

Локомотив (Пловдив) – ЦСКА 2:0
1:0 – Димитър Илиев (76)
2:0 – Димитър Илиев (84)

Стартови състави:

Локо (Пд): Илко Пиргов, Денис Алмейда, Лукас Масоеро, Кристиан Гомис, Петър Витанов, Парвиз Умарбаев, Момчил Цветанов, Бирсент Карагарен, Кристиан Илич, Димитър Илиев, Георги Минчев

ЦСКА: Димитър Евтимов, Юрген Матей, Мено Кох, Федерико Варела, Енрике Рафаел, Георги Йомов, Тибо Вион, Брадли Мазику, Тиаго Родригез, Амос Юга, Жорди Кайседо