Локо Пловдив обра призовете - Митко Илиев и Акрапович над всички 1
0 0

Капитанът на Локомотив (Пловдив) Димитър Илиев бе избран за Футболист на футболистите през изминалия сезон в анкетата, чийто организатор е Асоциацията на българските футболисти.

Илиев събра най-много гласове във вота, който се провежда за 19-и път, а негови подгласници станаха халфът на Ботев (Пловдив) Тодор Неделев и бранителят на шампиона Лудогорец Антон Недялков.

“Благодаря на всички колеги, които са гласували за мен,” коментира Илиев. “Благодаря на целия отбор, защото тази награда не е само за мен, а за всички от Локомотив.

“Благодаря на ръководството на клуба за добрата организация, която създаде и на старши треньора за чудесната работа през годината. Изключително съм щастлив от тази награда, тъй като няма по-голямо признание от това колегите да те изберат за най-добрия.

“Много се радвам и за първото място на нашия треньор, който изгради един много силен отбор и показа, че е голям професионалист.”

За втори път в историята на анкетата победителят съвпада с избора на спортните журналисти за Футболист номер 1 на България за съответната година. Предишният подобен случай бе Георги Миланов от Литекс през сезон 2012/2013.

За най-добър треньор футболистите избраха Бруно Акрапович, който изведе Локомотив (Пловдив) до втора поредна национална купа. Босненският специалист е едва вторият чужденец, печелил анкетата, след Миодраг Йешич (сезон 2004/2005).

Подгласници на Акрапович станаха Златомир Загорчич (Славия) и Илиан Илиев (Черно море).

Любопитно е да се отбележи, че Локомотив (Пловдив) повтаря двойната си победа в анкетата след своя шампионски сезон 2003/2004 година, когато за “Футболист на футболистите” е избран Мартин Камбуров, а треньор номер 1 става Едуард Ераносян.

За най-добър млад играч беше избран Филип Кръстев от Славия.

За най-добра футболистка бе определена Ивана Найденова (НСА), а най-добрият футболист според ИНСТАТ индекс е звездата на Ботев (Пловдив) Тодор Неделев.

Тази година анкетата за първи път се проведе онлайн, а заради пандемията от COVID-19 няма да има тържествена церемония с награждаване на призьорите. Организаторите от Асоциацията на българските футболисти ще връчат наградите на победителите поотделно.