Локо София приема Локо Пловдив за Купата в “Надежда”?
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Червено-черните" се възползват от липсата на изисквания за лиценза за мачовете от турнира

Столичният Локомотив може отново да домакинства на своя стадион, съобщава „Тема Спорт“. Има голяма вероятност „червено-черните“ да играят със съименника си от Пловдив на „Надежда“ в осминафиналите за Купата на България. Локомотив София отстрани Левски Лом на 1/16-финалите от надпреварата и така си осигури среща със „смърфовете“ в следващата фаза. Двубоят по програма е на 26 октовмри, вторник, от 16:00 часа.

Припомняме, че заради липсата на лиценз за елита “червено-черните” приемат съперниците си на “Васил Левски”, а веднъж домакинстваха и на “Арена Царско село”. Тези условия за лицензиране обаче не важат в мачовете за Купата и столичани възнамеряват да се възползват от това. От СТК  все пак ще трябва да променят началния час на срещата заради по-ранното стъмване и възможните продължения и дузпи.

Подобен казус БФС имаше през 2019 година и го разреши в полза на заинтересования клуб. На 5 декември Арда прие ЦСКА в осминафиналите за Купата в Кърджали, въпреки че нямаше право да домакинства там в елита. Арда провеждаше своите мачове за първенство на “Лаута” в Пловдив.