Лотар Матеус предсказа европейска титла за Германия
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Немската легенда е убеден, че Бундестимът ще спечели Евро 2024

Остават броени часове до началото на Евро 2024, като домакинът Германия открива футболния форум с двубой срещу Швейцария тази вечер от 22:00 ч. Немската футболна легенда Лотар Матеус изрази своята увереност, че Бундестимът ще спечели Европейското първенство по футбол.

„Днес нашият тим дава старт на Европейското първенство у дома срещу Шотландия. И точно както преди, когато бях футболист, твърдо вярвам, че можем да спечелим титлата в турнира. Моята прогноза: Германия ще стане европейски шампион!“, заяви Матеус за медията Sport Bild.

Бившият немски национал начерта и пътя на Германия в турнира, като прогнозира мач с Франция във финала. „Вече посочих, че Германия ще спечели групата, ще победи Сърбия на 1/8-финалите и Испания на 1/4-финалите. Ще се наложим над Португалия на полуфиналите и Франция на финала. Разбира се, това е само залог, но защо пътят на Германия да не изглежда така?“, добави той.

Германия влиза в ролята на сериозен фаворит срещу Шотландия в откриващия мач на Евро 2024. Мачът на стадион “Алианц Арена” се очаква с голям интерес и футболна Европа е вперила поглед в него. Предстои да видим дали Бундестимът ще се поздрави с очаквана победа или ще станем свидетели на сензация още на старта на Европейското 2024.