Льов: Нужен ни е силен старт в квалификациите
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Трябва да покажем, че имаме прогрес и да демонстриране скорост, боен дух и агресия в играта"

Германският национален отбор по футбол е амбициран да се реваншира за слабото представяне в Лига на нациите през миналата година, като започне ударно квалификациите за Световното в Катар, обяви селекционерът Йоахим Льов. В последния си мач Бундестимът допусна срамно поражение с 0:6 от Испания, като медиите засипаха с критики отбора на Льов.

„Очаквам позитивна реакция, трябва да покажем, че имаме прогрес и да демонстриране скорост, боен дух и агресия в играта. Нужен ни е силен старт в квалификациите и да оставим в миналото разочарованието от ноември”, заяви селекционерът на Германия на пресконференция.

Специалистът няма да може да разчита на контузения Тони Кроос, но успокои, че има достатъчно опции в средата на терена. “Леон Горетцка, Илкай Гюндоган и Джошуа Кимих са в отлична форма и имаме достатъчно опции в средата на терена. Кроос винаги иска да играе, но лекарският щаб прецени, че това не е възможно на този етап“.

„Спортът е много важен в Исландия, дори и през ледените месеци. Исландците имат манталитет на победители и никога не се предават, без значение от развоя на мача”, добави Льов.