Луда вечер в Кьолн – Севиля отново триумфира в ЛЕ след голово зрелище
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Севиля спечели турнира Лига Европа за шести път в своята история, след като триумфира в шестия си финал в състезанието, надигравайки Интер с 3:2. В невероятно шоу на стадиона в Кьолн, испанският тим стигна до успеха по куриозен начин, след като Ромелу Лукаку прати топката в своята врата в 74-ата мийнута. Диего Карлос направи задна ножица след центриране от фаул и Лукаку отклони топката, за да я забие във вратата на Ханданович. Иначе белгийският национал бе дал аванс на Интер с попадение в 5-ата минута, а Севиля направи пълен обрат в мача с два гола на Люк де Йонг. Диего Годин пък възстанови равенството за Интер още преди почивката.

Наставникът на Севиля Юлен Лопетеги заложи на Буну на вратата, а в защита действаха Регилон, Диего Карлос, Кунде и Хесус Навас. В средата на терена си партнираха Евер Банега, Фернандо и Жордан, а в предни позиции действаха Сусо, Лукас Окампос и героят за севилци в днешната среща Люк Де Йонг.

Антонио Конте пусна на вратата Самир Ханданович, а пред него действаха в схемата 3-5-2 Бастони, Де Врай, Годин. Като халф бекове започнаха Йънг и Д’Амброзио, а в средата на терена бяха разположени Галиардини, Брозович, Барела. Нападението на Интер бе водено от Мартинес и Ромелу Лукаку.

В 4-ата минута на срещата Интер получи дузпа, след като Диего Карлос фаулира Лукаку в наказателното поле. Зад топката застана именно голаджията на “нерадзурите”, който не остави шансове на вратаря на съперника за 0:1.

Отборът на Севиля отговори много бързо и в 12-ата минута изравни резултата чрез Люк де Йонг. Жордан изведе отдясно капитана Хесус Навас, който направи отлично центриране и Де Йонг изпревари Диего Годин и плонжирайки вкара топката с глава за 1:1.

Испанският тим направи пълен обрат с нов страхотен гол на Де Йонг. В 33-ата минута Банега ентрира от фаул, а централният нападател на севилци бе над всички и с глава прати топката в мрежат на Ханданович за 2:1.

Шоуто в Кьолн продължи с бърз четвърти гол. В 36-ата минута Интер вкара за 2:2. Марсело Брозович центрира от фаул, а бранителят Диего Годин надскочи Лукас Окампос и с глава изравни резултата. До края на първото полувреме нов гол не падна и двата тима се прибраха на почивка при реми 2:2.

В 65-ата минута Интер направи страхотен пропуск, след като Лукаку остана сам срещу вратаря и не успя да реализира. Кошмарът за белгиецът бе пълен като той прати топката в собствената си врата в 74-ата минута, когато след центриране в наказателното поле на “нерадзурите” Диего Карлос направи задна ножица и сякаш ударът му щеше да излезе в аут, но Лукаку сложи крак на пътя на топката и я прати във вратата на Ханданович – 3:2.

В следващите минути тимът на Интер така и не успя да приложи натиск над своя опонент. Все пак
италианският отбор имаше една отлична възможност след разбъркване в наказателното поле на Интер, но до попадение не се стигна.

Севиля – Интер 3:2

0:1 Ромелу Лукаку – дузпа 5′,

1:1 Люк де Йонг 12′,

2:1 Люк де Йонг 33′,

2:2 Диего Годин 36′,

3:2 Диего Карлос 74′

Стартови състави:

Севиля: Буну – Регилон, Диего Карлос, Кунде, Хесус Навас – Банега, Фернандо, Жордан – Сусо, Окампос, Де Йонг

Интер: Ханданович – Бастони, Де Врай, Годин – Йънг, Галиардини, Брозович, Барела, Д’Амброзио – Мартинес, Лукаку