google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Отборите на Лудогорец и Берое постигнаха победи в първите си контроли на турска земя. Шампионите се наложиха с 2:0 над полския Висла (Плоцк), докато Берое надигра румънския Ботошани с 2:1. В същото време отборът на Ботев (Пловдив) допусна тежко поражение с 0:4 от украинския Олександрия.

Павел Върба с успешен дебют като старши-треньор на Лудогорец

В дебюта на чешкия специалист Павел Върба начело на Лудогорец, “орлите” не срещнаха трудности срещу осмия в полското първенство Висла (Плоцк). Българският шампион отбеляза две попадения през първото полувреме, като с голове се отчетоха Якуб Шверчок и Талеб Тауата. Лудогорец доминираше почти през целия мач и не допусна опасни положения пред своята врата. Като титуляр за разградчани започна новото попълнение Каули, който бе привлечен от немския елитен клуб Падерборн.

Берое с победа над елитен румънски отбор

Тимът на Берое също записа успех в първата си контрола в Турция. Заралии надиграха тима на Ботошани с 2:1. Голмайсторът на старозагорци – Мартин Камбуров, отбеляза първото си попадение за 2020 година, като изравни резултата в 27-ата минута. Шест минути преди това Кейта бе дал аванс на румънския тим. През второто полувреме Берое направи пълен обрат след попадение на юношата Мартин Маринов. Като титуляри за тима на Димитър Димитров започнаха новите попълнения Макута и Крум Стоянов, както и каращият пробен период Теди Мезаг.

Неприятна загуба за Ботев Пловдив от третия в Украйна от миналия сезон

Друг от родните отбори, който е на подготовка в Турция – Ботев Пловдив, допусна тежка загуба с 0:4 от Олександрия. Възпитаниците на Ферарио Спасов изоставаха с 0:1 на почивката и като цяло играха добре, а нищо не предразполагаше за подобен разгром в полза на украинския тим. След почивката обаче третият от миналия сезон в украинското първенство повиши оборотите и вкара три попадения, с което нанесе тежко поражение във втората контрола на Ботев за 2020 година.