Лудогорец изпусна дузпа и взе точка от Виктория Пилзен
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Пьотровски изпусна от 11-те метра, три контузии за разградчани в Чехия

Лудогорец завърши наравно 0:0 при гостуването си на Виктория Пилзен в Лига Европа и спечели първата си точка в турнира. Разградчани може да съжаляват, че не победиха, тъй като Якуб Пьотровски изпусна дузпа малко след почивката и лиши отбора си от шанс да вземе всичките три точки.

В 17-ата минута Лудогорец допусна сериозна грешка в защита, но за тяхно щастие Принс Квабена Аду, който беше в добра позиция, стреля много неточно и пропусна възможността да открие резултата.

В 28-ата минута Кайо Видал получи травма в гърба, което принуди “орлите” да играят няколко минути с човек по-малко, докато Агибу Камара загрее и влезе на негово място.

Лудогорец стартира по-активно второто полувреме, като Агибу Камара имаше претенции за дузпа след спорна ситуация. Съдията дори използва ВАР монитора, за да преразгледа играта с ръка на Йемелка. Въпреки това, когато Якуб Пьотровски застана зад топката за изпълнение на дузпата, вратарят Йедличка успя да спаси удара.

Четвърт час преди края на мача Ивайло Чочев беше изведен от терена със специална количка за тежко контузени играчи, но по-късно се изправи и успя сам да седне на пейката. На негово място се появи Дерой Дуарте. Малко по-късно Диниш Алмейда също изпита болки и бе заменен от Георги Терзиев.

Следващият мач на Лудогорец в Лига Европа ще бъде още едно гостуване – на Андерлехт на 24-ти октомври.