Лудогорец писа 6-ца на Ботев Враца в дебюта на Павел Върба
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Лудогорец разгроми Ботев Враца с 6:0 в официалния дебют на Павел Върба начело на българския шампион. “Зелените” записаха убедителен успех при подновяването на efbet Лига и с този резултат сплашиха тима на Интер преди мачовете между двата тима в Лига Европа.

Два гола за убедителния успех на Лудогорец вкараха Марселиньо и Якуб Шверчок, а по едно попадение добавиха Анисе и Клаудиу Кешеру.

Лудогорец стартира силно двубоя и наложи натиск от първата минута. В осмата тимът от Разград поведе в резултата, след като Светльо Дяков намери Марселиньо в наказателното поле и бразилецът се разписа за 1:0. В следващите минути домакините контролираха играта и търсиха втория гол като атаките им се редяха една след друга. В средата на първата част Кешеру пропусна да удвои аванса на “орлите”. В 43-ата минута Лудогорец вкара втори гол, като Кешеру подаде към Марселиньо и племейкърът на домакините реализира втория си гол в мача.

След почивката Лудогорец се забавляваше на терена. В 56-ата минута Моци отклони след корнер към Кешеру и за нападателят бе детска игра да вкара от един метър. Девет минути след това новото попълнение на “орлите” – Каули, комбинира с Анисе, който с прецизен шут от 17-18 метра вкара за 4:0.

В 78-ата минута авансът на Лудогорец стана още по-голям. Икоко намери Вандерсон, атаката продължи с подаване на бразилеца към Каули, който подаде на Шверчок и появилият се като резерва нападател вкара за 5:0. Отново полският нападател бе точен в 82-рата минута, за да оформи крайния резултат 6:0, с което Лудогорец нямаше как да бъде по-убедителен преди домакинството си на Интер в Лига Европа през следващата седмица.

С победата в днешния мач, “орлите” събраха 51 точки в своя актив и вече имат 7 повече от втория Левски, който завърши 0:0 срещу ЦСКА в дербито на кръга. Ботев Враца пък остана на 13-ата позиция в таблицата с актив от 14 точки, като изостава с 3 пункта от 12-ия Дунав Русе.