google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Разградчани бяха далеч по-добрият отбор в първия мач от квалификациите за Шампионската лига

Родният шампион Лудогорец успя да победи с 2:0 Сутиеска в първия им мач от сблъсъка им в първия предварителен ктъг на Шампионската лига.

Лудогорец започна с домакински натиск и повече владеене на топката, но това не доведе до опасни ситуации пред вратата на гостите. В шестата минута Текпетей получи топката пред наказателното поле и стреля силно с десния крак, но встрани.

В 19-ата минута дойде първата сериозна опасност пред вратата на Сутиеска. Доминик Янков беше фаулиран до наказателнот поле, а Пиерос Сотириу и Текпетей застанаха за изпълнение на пряк-свободния удар. Двамата разиграха с късо, а кипърският нападател отправи много силен изстрел посока вратата на гостите, а стражът на “сините” с една ръка едва спаси изстрела.
Лудогорец победи Сутиеска в Разград и взе добър аванс за реванша 1
Минута по-късно пък Марко Матанович направи много груб фаул по фланга срещу Сисиньо и получи първия жълт картон в мача. Малко след това разградчани изпълниха ъглов удар, който стигна до Игор Пластун. Украинският бранител опита прехвърлящ изстрел към вратата на излезлия Гилен, но топката прехвърли вратата.

Лудогорец победи Сутиеска в Разград и взе добър аванс за реванша 2

Пет преди края на първата част Текпетей нахлу за пореден път отляво и центрира силно в наказателното поле, отбраната на гостите се опита да изчисти, но топката се озова в Доминик Янков, който посрещна с гърди около дузпата. След това шутира с десния крак, но незнайно как прати топката над напречната греда.

В 48-та минута Сотириу и Текпетей отново разиграха късо на пряк-свободен удар, а този път кипърецът прати топката под стената до левия страничен стълб на Гилено, но и този път стражът се намеси умело и спаси. В 74-ата минута  натискът на Лудогорец даде резултат и попадението дойде. Доминик Янков центрира от ъглов удар на близката греда, където Антон Недялков продължи с глава, вратарят на Сутиеска спаси в гредата си, но кълбото се озова у Алекс Сантана отблизо нямаше как да сгреши.

В добавеното време на мача Лудогорец стигна и до втория си гол. Сантана комбинира с Каули Оливейра, а топката се озова в Матиас Тисера, който матира стража на гостите за втори път тази вечер.

Така разградчани ще имат добър аванс преди реванша в Черна гора на 12-ти юли.
Фото: StartPhoto