Лудогорец прегази Петрокуб и гледа към групите на Лига Европа
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
„Орлите“ с важна крачка към класирането си в груповата фаза на Лига Европа.

Лудогорец спечели първия двубой срещу молдовския Петрокуб в Разград с иразителния резултат 4:0 след пълна доминация над съперника. Така българският гранд е много близо до класиране в груповата фаза на новия формат на Лига Европа през настоящия сезон.

Българският шампион стартира двубоя без нито 1 българин в състава си, но това не им попречи да смажат съперника си на терена и да имат преднина на полувремето като единственият гол през първата част бе дело на Квадво Дуа в 23тата минута след асистенция от Кайо Видал. Лудогорец пропусна още куп шансове за попадение преди почивката и молдовците се прибраха в съблекалнята със само гол пасив.

Бразилският нападател Руан Секо пък вкара много красив гол в 59тата минута след асистенция от сънародника си Рик, за да удвои преднината на разградчани и да им осигури спокойствие срещу молдовския отбор до края на срещата.

Защитникът Диниш Алмейда направи преднината на Лудогорец 3:0 в добавеното време след асистенция от влезлия като резерва Тодор Неделев и на практика реши всичко в този елиминационен сблъсък.

Имаше обаче време и за 4-ти гол за „Орлите“ като той беше дело на отново на Алмейда и отново след асистенция от Неделев.

Реваншът е в Молдова на 29-ти август като тимът на Петрокуб ще трябва да направи чудо, за да продъли в турнира след тежката загуба в първия двубой.