Лудогорец пропиля доста шансове за гол и направи реми срещу Слован
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Шампионите на България и Словакия – Лудогорец и Слован, не излъчиха победител в контролна среща, която се игра на турска земя. Двубоят завърши при резултат 1:1 след попадения на Жоржиньо за “орлите” и на Ноно за словаците.

Воденият от Павел Върба отбор на Лудогорец направи силен мач – създаде доста положения за гол, като удари и една греда. “Орлите” в поредна контрола пропускат доста пред съперниковата врата и това може да се окаже решаващо в официалните им мачове. Лудогорец надигра опонента си, като все пак Павел Върба трябва да е доволен от показаното на терена от своите футболисти.

Началото на мача бе равностойно, а първият шанс за гол бе едва в 32-рата минута. Удар на Клаудиу Кешеру бе спасен от вратаря на словашкия тим Грейф. Малко след това румънският национал подаде добър пас към Марселньо, чийто удар бе спасен от стража на Слован.

В началото на второто полувреме Лудогорец създаде добър шанс за гол, но Жержиньо стреля в аут от чиста позиция. В 59-ата минута Слован най-после застраши вратата на съперника, като удар на Байрич с глава премина покрай гредата.

В 62-рата минута Слован взе аванс в резултата след попадение на Ноно с удар от 25 метра. Доста бързо Лудогорец изравни след гол на Жоржиньо, който се разписа след подаване на Кешеру – 1:1. Малко след това Слован имаше шанс отново да поведе, но футболист на словашкия тим стреля неточно.

До края на приятелската среща нов гол не падна и Лудогорец и Слован завършиха наравно. Българският тим може да съжалява, че не спечели, след като новото попълнение Каули направи сериозен пропуск в 89-ата минута. Резервата Манолев центрира много добре и бившият играч на Падерборн стреля с глава, но ударът му бе неточен.

Лудогорец завърши зимния си лагер в Турция с този двубой. По време на подготовката тимът записа 2 победи, 1 реми и 3 поражения. В своите шест мача отборът вкара 9 гола и се представи добре в защита, допускайки 5 попадения.