Лудогорец разби Берое по шампионски и дръпна с 8 точки пред ЦСКА
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Елвис Ману бе големият герой за Лудогорец в Стара Загора

Лудогорец победи Берое с 4:1 като гост в двубой от 20-ия кръг на efbet Лига. Две попадения за “орлите” реализира резервата Елвис Ману, а по един гол вкараха Клаудиу Кешеру и Кирил Десподов . Точен за заралии пък бе Иван Минчев в началните минути на второто полувреме.

С днешното поражение, Берое допусна трета поредна загуба и остана доста далеч от топ 4, докато Лудогорец увеличи аванса си на върха в класирането на осем точки пред втория ЦСКА.

Играчите на Димитър Димитров не бяха концентрирани в началните минути и допуснаха ранен гол. В 4-ата минута Текпетей изведе Кешеру, който беше на ръба на засадата, и румъският нападател елегантно преодоля Генадий Ганев – 0:1.

Четири минути по-късно Кирил Десподов нацели напречната греда с хубаво изпълнение от пряк свободен удар. След това обаче шампионите отстъпиха инициативата и Берое контролираше играта. Алиун Фал бе близо до реализирането на попадение, но не успя да засече по най-добрия начин центриране на свой съотборник.

В края на първото полувреме домакините организираха много добра атака. Десният бранител Стив Фуртадо комбинира с Александър Цветков, след което подаде към Гюас Макоута, но полузащитникът не успя да нанесе удар.

Второто полувреме започна във високо темпо и атаките към двете врати се редяха една след друга. В 52-рата минута Берое заслужено изравни резултата. Иван Минчев изпълни по перфектен начин пряк свободен удар в близост до вратата на Лудогорец и не остави шансове на Пламен Илиев – 1:1.

Малко след това Берое имаше страхотен шанс да направи пълен обрат в резултата. Алиун Фал навлезе в наказателното поле на съперника и стреля по земя, но Пламен Илиев изби, след което Кийлън Лебон стигна до топката и шутира силно, но пред гол линията играч на Лудогорец се намеси решаващо и блокира удара.

В 62-рата минута Лудогорец отбеляза второ попадение след добра контра атака. Сисиньо пусна отличен пас за Елвис Ману, който бе по-бърз от Крум Стоянов и Теди Мезаг, като с прецизен удар не прати топката в мрежата на Генадий Ганев – 1:2.

В 74-ата минута Ганев се намеси страхотно при удар на Доминик Янков. Шест минути по-късно Лудогорец обаче уби интригата на двубоя под Аязмото. Отново Елвис Ману бе изведен сам срещу вратаря Генадий Ганев и порази вратата на заралии за 1:3.

В 88-ата минута Кирил Десподов вкара страхотно попадение с удар в горния десен ъгъл на вратата на Ганев, а с асистенция се отличи Елвис Ману. По този начин бе оформен и крайният резултат 4:1 в полза на шампионите.