Лудогорец се класира за групите на Лига Европа с победа в Молдова
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
„Орлите“ с протоколен мач в Молдова след убедителната победа в Разград.

Лудогорец ще играе в груповата фаза на втория по силна европейски клубен турнир – Лига Европа след като „Орлите“ спечелиха гостуването си на Петрокуб, и надградиха след като разградчани спечелиха първия двубой с 4-0 на „Хювефарма арена“.

Молдовският отбор имаше малък повод да мечтае след края на първото полувреме, защото те се оттеглиха с преднина от 1-0 след първите 45 минути като попадението беше реализирано от Владимир Амброс в 28мата минута.

Колкото и малко драма да имаше, всичко приключи окончателно в 58мата минута, когато защитникът на Петрокуб Виктор Мудрак си изкара 2 жълти картона в рамките на секунди и остави домакините с човек по-малко на терена.

Лудогорец се възползваха от човека предимство на терена и Спас Делев изравни резултата в 75тата минута, за да не остави и капка съмнение кой от двата тима ще продължи напред към груповата фаза на Лига Европа като жребия за надпреварата ще бъде теглен в петък.

„Орлите“ дори стигнаха до победата в добавеното време като Рик отбеляза победния гол в последния възможен момент след който съдията даде последния съдийски сигнал.