Лудогорец се сгромоляса у дома срещу Роял Антверп
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Шампионът на България стартира участието си в групите на Лига Европа със загуба

Лудогорец започна участието си в груповата фаза на Лига Европа по възможно най-лошия начин, след като допусна обрат у дома от белгийския Роял Антверп и загуби с резултат 1:2. Инхинио Марин даде аванс на “орлите” след почивката, но гостите обърнаха резултата в своя полза с голове на Геркенс и Рефаелов, както и със съдействието на грешки на защитата на “зелените”.

Лудогорец бе по-активният отбор в началото на мача и футболистите на “орлите” създаваха проблеми на защиата на гостите. Първият по-добър шанс за гол обаче бе за Антверп. В 10-ата минута Юклерьод подаде в наказателното поле към Беневенте, но ударът му мина над вратата.

В 20-ата минута Лиор Рафаелов шутира от границата на наказателното поле, но топката излезе в аут. Малко след това Пламен Илиев се намеси добре при удар на Геркенс и запази нулевото реми. В средата на полувремето Роял Антверп имаше лек првес.

В 30-ата минута националът Кирил Десподов отправи удар към вратата на съперника и топката се удари в ръката на Де Лает, но главният рефер не отсъди дузпа. Шест минути след това бившият играч на Каляри шутира неточно. 

Три минути преди края на първото полувреме Ихинио Марин комбинира с Десподов, но нападателят отправи слаб удар. Секунди след това Десподов получи травма и на неговото място се появи Елвис Ману.

Още в началото на второто полувреме Лудогорец нанесе своя удар. Eлвис Ману комбинира с Ихинио Марин, който с мощен удар от дистанция не остави шансове на вратаря на гостите – 1:0.

В 48-ата минута Каули Оливейра можеше да удвои аванса на домакините, но ударът му бе неточен. Няколко минути след това Каули пропусна страхотен шанс за попадение, след като получи чудесен пас от Ману и от чиста позиция стреля право във вратаря.

В 66-ата минута гостите успяха да изравнят след центриране от корнер, след като Геркенс зае по-добра позиция от Алекс Сантана и с глава не остави шансове на Пламен Илиев.

Шокът за Лудогорец бе пълен четири минути по-късно, след като белгийците направиха обрат. Алекс Сантана направи невероятен подарък на Рафаелов, който се разписа за 1:2.

Българският шампион бе видимо разколебан. В 80-ата минута Сисиньо допусна грешка и Ампома от гостите можеше да вкара трето попадение, но Пламен Илиев предотврати попадение.

До края на срещата домакините опитаха натиск и разчитаха предимно на центрирания, но така и не успяха да вкарат изравнително попадение.

Стартови състави:

Лудогорец: 23. Пламен Илиев, 4. Сисиньо, 5. Георги Терзиев, 24. Оливие Вердон, 3. Антон Недялков, 25. Стефан Баджи, 7. Алекс Сантана, 64. Доминик Янков, 95. Каули Оливейра, 9. Ихинио Марин, 11. Кирил Десподов

Антверп: 46. Бутьо, 21. Батубинсика, 26. Желен, 2. Де Лает, 19. Коджи Мийоши, 16. Геркенс, 38. Харун, 18. Онгла, 6. Юклерьод, 11. Лиор Рефаелов, 24. Бенавенте