Лудогорец започва новия си европейски път срещу Славия Прага
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Разградчани приемат чешкия гранд тази вечер

Лудогорец започва участието си в основната фаза на Лига Европа с двубой срещу чешкия Славия Прага тази вечер от 22:00 часа на стадион „Хювефарма Арена“ в Разград.

Според новия формат на Лига Европа, Лудогорец ще се срещне с осем различни отбора в груповата фаза, с четири домакинства и четири гостувания. Освен Славия Прага, българският шампион ще приеме Атлетик Билбао, АЗ Алкмаар и Мидтиланд в Разград. Гостуванията ще бъдат срещу Виктория Пилзен, Андерлехт, Лацио и Олимпик Лион.

Лудогорец има кадрови проблеми, като Бърнард Текпетей продължава да лекува тежка контузия, а Антон Недялков е извън игра заради проблеми с коляното, които го мъчат от около месец.

От своя страна, Славия Прага също е лишена от някои ключови играчи. Иго Огбу, Индриж Станек, Томаш Вълчек и Лушак Вролицки няма да бъдат на разположение за гостуването в Разград.

Френският арбитър Жером Бризар ще ръководи срещата. Неговите асистенти ще бъдат Алекси Оже и Орелиен Друе, а четвърти съдия ще бъде Марк Боленжие. За ВАР ще отговаря Ерик Вателие, подпомаган от Жереми Пиняр.

Интересна подробност е, че Бризар вече е ръководил мач на Лудогорец в Лига Европа, когато на 30 септември 2021 г. „орлите“ загубиха с 0:1 от Цървена звезда в груповата фаза на турнира.

След мача със Славия Прага, Лудогорец ще гостува на Виктория Пилзен на 3 октомври в следващата си среща от Лига Европа.