Лудогорец завърши лагера в Австрия с класическо 3:0 над Нюрнберг
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Разградчани изиграха силна последна контрола преди началото на официалните им срещи от сезона

Българският шампион Лудогорец успя да победи с 3:0 немския втородивизионен Нюрнберг в последната си контролна среща от лагера им в Австрия. Головете за разградчани отбелязаха Спас Делев през първата част и Клон Гонсалвеш и Рик Джонатан след почивката.

В 6-та минута Лудогорец направи много добра атака, след като Антон Недялков пусна към Пиерос Сотириу, който чукна към Рик Джонатан. Той пък намери Спас Делев в наказателното поле, а той стреля, но кълбото се отклони от противников защитник.

Три минути по-късно обаче Лудогорец поведе. Антон Недялков със супер центриране отляво качи топката на галавата на Делев, който с прецизен удар отбеляза.

В 13-ата минута българският шампион създаде още едно добро голово положение. Спас Делев направи меко центриране и Алекс Сантана засече от движение, но не уцели врата.
Лудогорец завърши лагера в Австрия с класическо 3:0 над Нюрнберг 1
В 35-та минута Рик Джонатан успя да преодолее няколко футболисти на съперника и чукна във въздуха към Пиерос Сотириу, който овладя и вкара топката в мрежата, но бе маркирана засада и голът не бе зачетен.

Малко след почивката немците направиха добра атака, но Недялков парира опитите им за гол, а само секунди след това Пластун изчисти с глава от голлинията, след като Падт беше прехвърлен.
Лудогорец завърши лагера в Австрия с класическо 3:0 над Нюрнберг 2
В 59-ата минута стражът на Лудогорец направи отлично спасяване след като удар от дистанция се отклони в крак на защитник и стана много коварен, но вратарят на българския тим се намеси.

Така се стигна до 77-та минута, когато Лудогорец удвои аванса си. След сериозна грешка в изнасянето на топката от наказателното на Нюрнберг Клод Гонсалвеш се възползва, открадна кълбото и го прати в опразнената врата.

В последните минути Тисера стреля силно по земя, стражът на немците спаси, но топката се озова на пътя на Рик Джонатан, който от малък ъгъл промуши кълбото в мрежата за крайното 3:0

Така Лудогорец приключва лагера си в Австрия с две победи 1:0 над Линц и 3:0 над Нюрнберг, равенство 1:1 срещу Гройтер Фюрт и загуба с 0:3 от Ференцварош.

Фото: СтартФото