Лудогорец надви Андерлехт, но ще има работа и в Белгия
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Разградчани надвиха белгийския гранд с 1:0 след ранен гол на "Хювефарма Арена"

Лудогорец успя да вземе минимален, но ценен аванс в битката с Андерлехт от плейофите на Лигата на конференциите. В Разград родният шампион победи именития си белгийски съперник с 1:0.

Лудогорец започна много силно срещата и преди да изминат и 120 секунди можеше да открие резултата. Игор Тиаго комбинира успоредно с Текпетей, но ганаецът не си пое добре топката и тя се озова у вратаря на гостите.

Все пак, в деветата минута родният шампион поведе в резултата. Кирил Десподов центрира топката отдясно, а Тиаго я атакува с глава и я прати в долния ляв ъгъл на вратата на Вербруген.

В 27-ата минута пък Тиаго видя, че вратарят на Андерлехт не е на добра позиция и стреля отдалеч, но не го затрудни с лек удар.

Седем минути преди края на първата част отново Игор Тиаго беше в центъра на вниманието след като преодоля двама бранители на белгийците и пусна вдясно за Текпетей. Той веднага отправи изстрел, но в аут. Андерлехт в добавеното време на първата част можеше да изравни, но гредата спаси Лудогорец, след удар на Андерс Дрейер.

В 67-та минута Десподов имаше отличен шанс да удвои за домакините, но останал сам срещу вратаря той стреля право в него, а впоследствие беше вдигнат и флага за засада.  В 85-та минута Серджио Падт направи решително спасяване след като Раман отправи опасен изстрел.

В самия край разградчани имаха претенции за дузпа за нарушение срещу Тисера в наказателното поле, но до наказателен удар не се стигна.

Така Лудогорец успя да стигне до победата, която ще им даде известна доза спокойствие преди реванша в Белгия след седмица.

Фото: StartPhoto