Лудогорец завърши лагера в Турция с победа срещу Динамо Тбилиси
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Орлите" направиха пълен обрат срещу шампиона на Грузия

Лудогорец победи грузинския шампион Динамо Тбилиси с 3:1 в поредната си контрола в Турция. Грузинците откриха резултата в началото на двубоя, но с попадения на Десподов, Кешеру и Чибота българският първенец стигна до убедителен успех.

Още във втората минута отборът на Динамо Тбилиси поведе в резултата. Зоран бе на най-добра позиция след центриране от корнер и прати топката в мрежата на Ренан за 0:1.

След ранното попадение на грузинците, Лудогорец взе инициативата. В 17-ата минута Кирил Десподов комбинира с Клаудиу Кешеру, който обаче стреля над вратата. Седем минути по-късно Десподов се възползва от грешка на съперника и навлезе в пеналта, като с диагонален изстрел се разписа за 1:1.

В 28-ата минута Десподов остана очи в очи с вратаря на съперника, но не успя да го преодолее. Малко след това Лудогорец направи пълен обрат с попадение на Кешеру – 2:1. В края на първата част вратарят на Динамо Тбилиси спаси опасен удар на Кирил Десподов от фаул.

Второто полувреме започна с равностойна игра и нямаше ситуации за гол. В 58-ата минута удар на Кешеру с глава премина покрай левия страничен стълб на вратата на грузинския отбор. Четири минутки след това стражът на Динамо се намеси много добре на два пъти и българският тим не успя да вкара трети гол.

В 77-ата минута българският шампион стигна до трети гол. Груба грешка в защитата на Динамо бе наказана от резервата Мавис Чибота – 3:1.

Съставът на Лудогорец в тази проверка: Лудогорец: 33. Ренан, 24. Оливие Вердон, 32. Жозуе Са, 4. Сисиньо, 3. Антон Недялков, 18 Светослав Дяков, 7. Алекс Сантана, 95. Каули Оливейра, 28. Клаудиу Кешеру, 11. Кирил Десподов, 37. Бърнард Текпетей