Луис Енрике: Испания ще достигне до финалните етапи на Мондиала
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Ще се стремим да бъдем тежък съперник за всеки един, който излезе срещу нас"

Треньорът на испанските национали Луис Енрике е на мнение, че неговата селекция – микс от млади и опитни играчи, има силите да бъде сред реалните претенденти за трофея на Мондиала в Катар тази година. “След период от съмнения и въпроси, сега мога да кажа, че създадохме група от млади талантливи футболисти и няколко ветерани, които могат да се изправят срещу всеки съперник. Като гледам другите отбори и ги сравнявам с нас, мога да кажа, че Испания ще достигне до финалните етапи на Световното. И ще се стремим да бъдем тежък съперник за всеки един, който излезе срещу нас”, заяви селкционерът пред медиите преди мача с Албания.

“Ла Фурия роха” посреща днес Албания на стадион Корнея Ел Прат в Барселона и това е първи мач от 18 години насам, в който Испания ще домакинства в родния град на Луис Енрике, който има много сериозна история и като играч, и като треньор на каталунците. “Искам този мач да се превърне в едно голямо парти за публиката. Очаквам да бъдем посрещнати с голям ентусиазъм, а Ла Фурия не е играла в Барселона от много време”, сподели Енрике.

“Ако не си направиш домашното и не се класираш директно, отиваш на плейофи. А там можеш да се изправиш пред екстремни ситуации. Става все по-трудно, отборите се учат и подготвят. Сега се случи на Италия, които са Европейски шампиони, но може да се случи и на нас”, допълни специалистът.

“Каква е ползата, ако го подновя сега, отидем на Световното и там всичко се обърка? Ако нещо се случи лошо, аз сам ще взема решение за себе си. Моето бъдеще не бива да интересува никого. А и аз живея в настоящето”, каза Луис Енрике по повод договора му, който изтича след Световното първенство.

Снимка: Reuters