Луис Енрике: Мачът ще бъде много забавен и интензивен
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Наставникът на Испания очаква забавен полуфинал срещу труден отбор.

Селекционерът на “Ла Фурия” Луис Енрике даде интервю пред италианските медии, в което сподели очакванията си за предстоящия сблъсък от фазата на полуфиналите между неговата Испания и тима на Италия.

Наставникът заяви, че тимът на “адзурите” играe красив футбол, но също така са много труден за преодоляване отбор.

“Всеки път става все по-трудно. Ще срещнем една забавна Италия, която играе красив футбол и дриблира добре в атака и защита. Това е много труден отбор, мачът ще бъде много забавен и интензивен с два играещи тима. Мауро Тасоти е част от спортната ми кариера. Имах късмета да се запозная с Тасоти, който е много добър човек, и нямам желание да си отмъщавам (за удара с лакът на САЩ’94 – б.р.). Обичам Италия и харесвам Рим – невероятен град, в който имах прекрасен престой, макар и само за една година. За мен е удоволствие да играя срещу Италия. Ще го направим отново през ноември за финалната четворка на Лигата на нациите. Обичам Италия, хората, храната, сладоледа и футбола.

Алваро Мората и защитниците на Ювентус в италианския национален отбор се познават много добре, но това не ме притеснява. Тревожа се повече за това да намеря най-подходящите решения за моя отбор, търсейки контрол над Италия. Единствената ни грешка би била да изневерим на себе си. Сигурен съм, че моят тим ще остане верен на своя стил от първата до последната минута. Можем да победим, да завършим наравно или да загубим, но съм убеден, че ще атакуваме и ще се защитаваме в подходящите моменти”, сподели Енрике пред италианските медии.