Любимец на публиката притеснен за бъдещето на Ботев

Любимец на публиката притеснен за бъдещето на Ботев 1
0 0

Бившият халф на Ботев Пловдив Марин Бакалов изрази притеснението си за бъдещето на клуба след оттеглянето на финансовия благодетел Георги Самуилов.

Вчера беше обявено, че акциите на боса са прехвърлени на Сдружение ПФК Ботев Пловдив, което е представлявано от фенове на тима.

Бакалов обаче не е особено голям оптимист след промяната, дошла след месеци на напрежение, предизвикано от разногласията между привържениците на отбора и ръководството.

“Оттеглянето на Георги Самуилов е много неприятна новина, защото финансирането на клуба е много важен въпрос,” коментира екс-полузащитникът, който има 454 мача в елитния ни ешелон. “Ще има ли други желаещи, кой ще влезе в управата…

“Дано наистина Самуилов да продължи да помага. Но самият факт, че напуска, може би е притеснителен. Не зная какви са причините.

“Сдружението би трябвало да е носител на марката, на идеята е с идеална цел. То няма как да издържа отбора. По-скоро това е работа за хора, които имат сериозен бизнес и финансови средства и които могат да превърнат футбола в бизнес.

“Ситуацията преди 10 години беше абсолютно катастрофална и дано не се стига пак до нещо такова. Всеки трябва да си знае мястото, защото трудно се намират финанси в наши дни.

“Виждате как Левски боледува, а ние вече минахме по този болезнен път. Затова хората, които финансират, които дават парите си с желание, трябва да бъдат обгрижвани.

“И да изпитват чувство на удовлетворение от това, което правят. Дано не се стигне до някакъв срив, да не се спре финансирането, защото става много сложно тогава.”