Любо Пенев: В българския футбол продължава да е весело и забавно
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Любо Пенев нападна БФС и ЦСКА 1948

Наставникът на ЦСКА Любослав Пенев бе видимо ядосан след поредните решения на БФС, според които краят на сезона в родното първенство се отлага. Специалистът заяви, че ще разчита на почти всички играчи в предстоящия мач с Локомотив Пловдив.

Пенев заяви, че е искал двубоят с ЦСКА 1948 да се играе, а не да има служебна победа. Отборът иска да си изиграе мачовете, но решенията на БФС са странни. Според специалиста „в българския футбол продължава да бъде весело и забавно”. Според Ел Голеадор това не е нормално. Треньорът на ЦСКА призова адекватни хора да взимат решенията в българския футбол.

„Няма да има промени от последния мач. На почти всички ще разчитам. Може би ще има един-двама, които ще отпаднат. Те се възстановяват и за другата седмица ще са готови. Това е като прогноза. Съставът е оптимален, готови са и мислят за мачовете“, заяви Любо Пенев.

„Аз като наставник на ЦСКА заявих и миналият път, че бяхме готови да изиграем срещата. Ние се готвим да си изиграем мачовете. Аз като професионалист не искам да записваме служебни победи. Искам двубоят да се реши на зеления правоъгълник“, добави той.

„След като една комисия СТК решава, че няма да има мач, тя трябва да се уважи. В случая е още по-тежко това административно неразбирателство.“

„СТК отменя решение на Апелативната комисия, като Апелативната е над СТК. Няма как да стане.“

„Аз съм за да се играе. Отложете двубоя с ЦСКА, но не ни присъждайте служебна победа. Ние искаме да си изиграем мачовете. Ако присъдят служебна победа на Локо Пд, да присъдят и на нас. Ако отложат мача на Локо Пд, да отложат и следващия, докато футболистите на противника се възстановят.“

„На нас клубовете това ни коства сериозни разходи. Заблуждаваме феновете. Това е свързано с разходи. Аз имам програма – ясно и точно направена с месец-два напред. Ние сме били на лагер, а това са разходи. Ние сме информирани 3-4 ч. преди срещата, че такъв няма да има. Вземете еднакво решение за всички отбори, докато всички футболисти се оправят.“

Треньорът на ЦСКА не е никак доволен, че футболистите няма да могат да се приберат в държавите си според предварителните планове. Пенев заяви, че самолетните билети струват между 25 и 40 хиляди евро и зададе въпрос кой ще ги плати.

„Аз съм предвидил 22 да е последният ни мач. Имаме много чужденци, които е предвидено да си заминат при семействата. Една година те не са имали възможност да си отидат в родината. Самолетните билети струват между 25 и 40 хиляди евро. С отлагането какво става? Самолетните компании налагат глоби. Кой ще ги плати? БФС ли? Отборът, който отказва да играе ли? За мен това е абсурдно. Ние продължаваме да се забавляваме и ни е весело.“

„Въпросният клуб не се е обадил на ВАР да не идват. Те ще си понесат финансовите глоби, те са богат клуб. Тук говорим за професионализъм“, каза още Любослав Пенев.