Люк Рокхолд се прицели в Паяка
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Една от известните звезди на UFC Люк Рокхолд обмисляше сериозно да се оттегли от смесените бойни изкуства. 35-годишният бивш шампион в средната категория на организацията загуби своя деют в полутежката категория след тежък нокаут от Ян Блахович, след което се оказа, че Люк е получил счупване в областта на челюстта. Това прекрати тогавашните му намерения за двубой с Джон Джоунс и от този момент досега Рокхолд е в ситуация на неяснота относно бъдещето си. Наскоро обаче американецът даде заявка за завръщане, а пред неговия мерник са две големи имена – Андерсън Силва или Крис Уайдмън. Преди това боецът възнамерява да се възстанови напълно от контузиите, които получи при последния си бой.

“Държа си устата затворена, защото не искам да съм като тези, които се оттеглят, а след това пак се връщат. Не искам да казвам големи неща и да привличам внимание, след като не съм сигурен в нещо. Ставам все по-здрав и имам силно желание да се бия. Има доста интересни опции. Ако Андерсън Силва все още има интерес, а аз мисля, че има такъв, то може да се получи.Крис Уайдман има битка, която наближава. Ако се представи добре, то тогава никога не се знае. Има ги опциите. Просто трябва да оздравея и да направя всичко така, както трябва. Тренирам здраво вече 15 години в този спорт. Хубаво е да си починеш и това те освобождава психически. Ще видим как UFC и всички излизат от тази коронавирусна епидемия, защото тя ще погребе много компании. Любопитно ми е да видя как протичат тези следващи двубои”, сподели бившият шампион в средна категория.

Рокхолд е част от силня отбор АКА, в който лагери провежда и Благой Иванов – Багата. Той е близък прятел с Хабиб Нурмагомедов и Даниел Кормие. Люк направи изключително силни битки в погълнатата от UFC организация Strikeforce, а след това имаше и невероятно представяне в компанята менажирана от Дейна Уайт. В последните си битки обаче той изглеждаше колеблив и получи доста тежки поражения след нокаутиращи удари на своите опоненти. Последното състезание, в което Рокхолд взе участие беше надпревара по бразилски жиу-житсу, където американецът се изправи срещу изгряващата БЖЖ звезда Ники Род в Лондон, но загуби след съдийско решение. Изглежда обаче ММА боецът няма намерение да почива още дълго и хватовите надпревари не са това, което той търси.