Магуайър спаси 10 от Манчестър Юнайтед за 3:3 срещу Порто
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Голово шоу на "До Драгао" остави съмненията около бъдещето на Ерик Тен Хаг начело на "червените дяволи"

Манчестър Юнайтед откри резултата рано в мача, когат Кристиан Ериксен получи топката по левия фланг и я подаде на Маркъс Рашфорд. Крилото на “червените дяволи” проникна в наказателното поле, преодоля двама защитници на Порто и си осигури пространство за удар, с който изпрати топката в долния десен ъгъл на вратата, оставяйки Диого Коща без шанс.

Активната игра на Манчестър Юнайтед донесе втори гол в 20-ата минута. Вратарят Андре Онана стартира атаката с далечно подаване, което Расмус Хьойлунд свали за Ериксен. Датчанинът напредна и подаде на Рашфорд отляво, който с едно движение върна топката към Хьойлунд. Нападателят стреля в близкия ъгъл, а Диого Коща не успя да спаси топката, която премина голлинията.

В 27-та минута след центриране в наказателното поле на Юнайтед, Нусаир Мазрауи се опита да изчисти с глава, но вместо това отправи опасен удар към собствената си врата. Андре Онана направи страхотно спасяване, но Пепе беше на правилното място и довкара топката в мрежата на празната врата.

В 34-ата минута Порто успя да изравни. Жоао Марио центрира отдясно, а Саму Омородион се извиси на втора греда и с глава прати топката под напречната греда, като не остави шансове на Онана.

В 50-ата минута Порто направи пълен обрат, като Пепе беше изведен зад защитата на Юнайтед, успя да се измъкне пред Лисандро Мартинес и подаде на Саму, който с първото си докосване вкара за 3:2.

Манчестър Юнайтед остана с човек по-малко в 81-ата минута, когато Бруно Фернандеш получи втори жълт и респективно червен картон за високо вдигнат крак в дуел с Науен Перес. Това беше втори пореден червен картон за португалеца, след като той беше изгонен и срещу Тотнъм през миналия уикенд.

Въпреки численото неравенство, Юнайтед намери сили да изравни в добавеното време. Кристиан Ериксен центрира от корнер, а Хари Магуайър се извиси над защитата на Порто и с глава реализира за крайното 3:3.