Майк Тайсън разкри защо иска Тайсън Фюри да спечели срещу Дионтей Уайлдър
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Един от най-техничните боксьори в света – Тайсън Фюри, ще се изправи срещу Дионтей Уайлдър на 22 февруари в Лас Вегас. Уайлдър може да не е известен със своите технически умения, но той има много силни удари, с които да спечели двубоя. Двамата боксьори най-после отново ще имат възможност да докажат кой е по-добрият.

Преди сблъсъка на Фюри срещу Дионтей Уайлдър, бащата на Тайсън, Джон Фюри излезе да обясни историята зад името на Фюри.

Джон Фюри каза, че Тайсън Фюри е недоносено бебе, тежащо по-малкоот килограм. Когато лекарите са загубили надежда, бащата на Фюри не го е направил. Той дори е имал смело предсказание, че Фюри ще бъде шампион в тежка категория, което в крайна сметка се сбъдва.

„Той тежеше само килограм. Лекарят каза, че вероятно няма да оцелее, тъй като е много слаб. Казах на всички лекари, той няма да е малък, а че ще бъде едър и здрав като камък, като също ще бъде и следващият шампион в света в тежка категория.”, споделя Джон Фюри.

Поради издръжливостта на Тайсън Фюри, баща му го кръщава на най-великия боксьор в тежка категория в тази епоха – Майк Тайсън.

Наскоро самият Майк Тайсън излезе, за да предостави подкрепата си към Тайсън Фюри преди реванша му срещу Уайлдър.

Ето какво споделя и Майк Тайсън:

„Харесвам и двамата като боксьори. И двете момчета дойдоха от нищото и постигнаха голям успех – станаха шампиони в тежка категория. Не ти остава нищо друго, освен да уважаваш това.”

“Не знам. Надявам се, че Тайсън Фюри ще победи. Винаги съм с него, защото той беше кръстен на мен. Това е естествено нещо, нали? Така че винаги наистина съм пристрастен към него”.

Майк Тайсън беше пълна противоположност на Тайсън Фюри като боксьор. Майк Тайсън имаше брутална сила на ударите и стигаше до нокаути, донякъде като Уайлдър. Майк Тайсън и Уайлдър споделяха подобен стил на нокаутиране на съперници, за да спечелят доста битки.

Видео Интервю на Майк Тайсън