Мъка в Търново – Етър загуби от Монтана и отива във Втора лига
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Болярите" получиха решаващия гол в последните минути на продължението и официално се сбогуваха с надеждите за оцеляване

Етър загуби изключително драматично домакинството си на Монтана от 31-ия кръг на efbet Лига с 1:2 и окончателно изгуби всякакви шансове да оцелее в родния елит. “Болярите” имаха нужда от победа, за да запазят надеждите си живи, но допуснаха второ поредно поражение от монтанчани в рамките на 12 дни.

В началото на срещата Етър владееше повече топката, но не стигнаха до опасно положение. Монтана също пробва да притисне съперника си, но без успех.

Чак в 20-та минута дойде първото по-интересно положение в мача, когато падна и първият гол. След ъглов удар Макенджиев увисна, а на втора греда бе Божидар Кацаров, който отклони към Преслав Боруков, който пък от непосредствена близост нямаше как да не вкара за 1:0

Четири минути преди почивката Ангелов центрира от пряк свободен удар, а Росен Кръстев стигна пръв до топката и стреля с глава, но над целта. Христо Иванов обаче закъсня с намесата си и го удари, заради което Ивайло Стоянов отсъди дузпа за гостите.
Мъка в Търново - Етър загуби от Монтана и отива във Втора лига 1
На 11-те метра застана Янко Ангелов, който не сбърка за 1:1. В ответната атака Етър изпусна отличен шанс да си върне отново аванса. След разбъркване в наказателното Мечев получи шанс да стреля от чиста позиция, но не намери целта.

Десет минтуи след почивката Етър отново застраши Макенджиев. Божидар Кацаров центрира отдясно, Милчо Ангелов стреля от въздуха, след като се отскубна от защитата в бяло, но прати топката покрай десния страничен стълб.
Мъка в Търново - Етър загуби от Монтана и отива във Втора лига 2
В 70-ата минута Давид Кики навлезе отдясно и вместо да подаде пробва мощен шут от малък ъгъл, но не намери очертанията. Малко след това и Николай Минков имаше шанс да направи пълен обрат за Монтана. Той получи отличен извеждащ пас, Христо Иванов напусна неразчетено наказателното си поле и нападателят на гостите го заобиколи и стреля, но Пламен Крачунов се намеси решаващо и спря топката преди тя да влезе в мрежата.

Така се стигна до добавеното време на срещата, когато във втората му минута гостите се добраха до успеха. Каменов намерис с пас Николай Минков, той стреля, а кълбото се отклони в крака на Пламен Крачунов и влетя във вратата за ужас на Христо Иванов.

Така Етър се срина до последното място в група Б на втората осмица с 25 точки, Монтана вече е пред тях с 27, докато Ботев (Враца) е втори с 28, а Славия е лидер с 33.

Етър – Монтана 1:2
1:0 Боруков 20
1:1 Ангелов 42
1:2 Минков 90+2

Стартови състави:

Етър: Иванов, Ферейра, Кацаров, Филипов, Запрянов, Натаниел, Ангелов, Крачунов, Боруков, Мечев, Хубчев

Монтана: Макенджиев, Башлиев, Михов, Предев, Цонков, Терзиев, Йорданов, Ангелов, Кръстев, Кики, Минков