Македонци скъсиха вратите с 5 см – Специалния ги разкри
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Жозе Моуриньо разкри за любопитния начин, с който представителят на Северна Македония Шкендия опитал да съкрати разликата в класата с предвождания от португалския специалист Тотнъм.

Хората от клуба от югозападната ни съседка използвали въображението си и намалили значително височината на вратите за двубоя от третия предварителен кръг в Лига Европа. Идеята им обаче не проработила…

Моуриньо заяви, че преди срещата неговите вратари са сигнализирали, че вратите са по-ниски от обичайното, а той е отишъл да провери случая. Подозрението се оказало истина – вратите били с пет сантиметра по-ниски от стандартите.

Футболният правилник постановява вратите да са с височина 2,44 м.

Специалния удостовери твърдението си, публикувайки снимка в Инстаграм, на която се вижда, че вдигнатата му ръка почти докосва напречната греда на една от гредите.

“Помислих, че съм пораснал, но се оказа, че вратите са с 5 сантиметра по-ниски,” написа Моуриньо.

По-късно той също коментира ситуацията.

“Вратарите прекарват толкова часове до вратата, те веднага разбират ако има нещо нередно с размерите,” заяви мениджърът на тима от северен Лондон. “Веднага усетих, че нещо не е наред и уведомихме делегата на УЕФА, който потвърди за 5-те сантиметра разлика…”

Тотнъм победи с 3:1 като гост, въпреки че в един момент резултатът бе равен 1:1. Шпорите имаха кошмарни моменти на Балканите и преди седмица, когато четвърт час преди края на мача с Локомотив Пловдив изоставаха в резултата.