Ман Сити на върха след голова разходка до Уест Бромич
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Гражданите записаха девета поредна победа на "Дъ Хоутърнс"

Манчестър Сити се изкачи на върха на подреждането във Висшата лига, след като разгроми с 5:0 като лишения от съпротивителни сили Уест Бромич.

След убедителния успех – техен девети поред на “Дъ Хоутърнс”, Гражданите имат 41 точки, една повече от Манчестър Юнайтед. Лестър е трети с 38.

Ансамбълът на Пеп Гуардиола унищожи интригата още преди почивката, когато се сдоби с повече от комфортния аванс от четири гола – две попадения реализира Илкай Гюндоган, а по веднъж се разписаха Жоао Кансело и Риад Марез.

След подновяването на играта доминацията на Сити продължи, а Рахийм Стърлинг, извел тима с капитанската лента в отсъствието на Де Бройне, покачи на 5:0 след прецизна асистенция на Марез.

“Много добро представяне,” заяви Гуардиола след края на мача. “Винаги се стремим да създаваме повече възможноста, без значение с кои играчи сме на терена. Вече се насочваме към мача с Шефилд Юнайтед.”

Това бе 18-ият пореден на Гражданите без загуба във всички турнири. Те не са изпитвали вкуса на поражението от ноември, когато отстъпиха на Тотнъм с 2:0 в двубой във Висшата лига.

Статистиците на Острова пък побързаха да отбележат, че босът на УБА Сам Аларадйс загуби за 18-и път в среща от Премиър Лийг.