Ман Сити намери заместник на Едерсон, ако бразилецът напусне
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Джеймс Трафорд от Бърнли е гласен за трансфер на "Етихад"

Вратарят Джеймс Трафорд е обект на интерес от страна на Манчестър Сити, пишат медиите в Англия. Шампионите на Висшата лига търсят нов талантлив вратар предвид несигурността около дългосрочното бъдеще на Едерсон. Те се насочват към 21-годишния страж на Бърнли, ако Едерсон напусне през летния трансферен прозорец.

Джеймс Трафорд се представя колебливо, откакто се присъедини към Бърнли от Манчестър Сити миналото лято. Англичанинът беше един от най-добрите млади вратари в родината си по време на престоя си с “гражданите”, печелейки трофеи с младежкия отбор на Ман Сити.

Въпреки това, 21-годишният страж не успя да се пребори за място в първия отбор на Сити и се присъедини към Бърнли, за да намери стабилна основа в кариерата си. Трафорд започна сезон 2023/24 като първи първи вратар на Бърнли, но загуби мястото си в последните седмици на кампанията.

Младежкият национал на Англия се е появил 28 пъти досега за Бърнли, като е запазил две мрежи чисти и е допуснал 62 гола. Джеймс Трафорд е изправен пред несигурно бъдеще на “Търф Мур”, като няколко по-големи клуба се прицелили в него. Последните новини до голяма степен свързват младия вратар с Нюкасъл Юнайтед. Но тимът на Манчестър Сити може да се опита да си го върне през летния трансферен прозорец, ако титулярът Едерсон напусне клуба.