Ман Сити стартира с победа над Челси защитата на титлата
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
„Небесно сините“ победиха „Сините“ в Лондон с 2-0.

Манчестър Сити се оказа твърде силен и успя да победи с 2-0 Челси на Стамфорд Бридж като головете на Холанд и Ковачич осигуриха победата на „Небесно сините“.

В 18тата минута головата машина на Ман Сити Ерлинг Холанд вкара първото попадение в срещата като последният защитник с когото се справи беше Марк Кукурея, който доскоро пееше как ще се прави със скандинавеца, но реалността е напълно различна.

В самия край на първото полувреме, Коул Палмър получи топката на границата на наказателното поле, стреля като затрудни Едерсон и бразилският вратар изби топката, която попадна в Николъс Джаксън, който вкара. За негово съжаление обаче, голът беше отменен заради засада.

Челси имаха 2 претенции за дузпи срещу капитана Енцо Фернандес, но Майкъл Тейлър подмина и двете ситуации без да отсъди дузпи в полза на „Сините“.

Около 15 минути след началото на второто полувреме, Джаксън имаше чудесен шанс да изравни след като топката се озова в него на метър пред вратата, но той уцели вратаря Едерсон със своя шут. В търсене на изравнителен гол, Челси позволиха на своя бивш играч Матео Ковачич да премине огромна територия с топката и след чудесен удар извън наказателното поле той вкара в края на мача, за да гарантира победата и трите точки за защитаващия шампион на Висшата лига.