Ман Юнайтед и Шефилд водят преговори за Дийн Хендерсън
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Шефилд Юнайтед проведоха разговори с Манчестър Юнайтед за задържането на вратаря Дийн Хендерсън на “Брамъл Лейн” и за следващия сезон. Мениджърът на “остриетата” Крис Уайлдър е оптимист, че може да се постигне споразумение за талантливия вратар, който да продължи развитието си в Шефилд.

Хендерсън прекара последните две кампании под наем на “Брамъл Лейн” и настоящото споразумение между неговия клуб Манчестър Юнайтед и Шефилд трябва да изтече в края на юни. Въпреки това, с продължаването на сезона поради въздействието на пандемията от коронавирус, “остриетата” са разговаряли с Юнайтед относно краткосрочно споразумение за задържане на Хендерсън.

На въпрос дали е имало контакт относно задържането на Хендерсън до края на този сезон, Уайлдър каза: “Проведохме разговор с Ман Юнайтед. Не всеки разговор се излага пред медиите.

“Разговарях с Оле вчера [неделя] сутринта и му благодарих за сътрудничеството с Дийн. В следващите няколко дни трябва да приключим сделката той да остане при нас до края на сезона”

“Не може да се подценява възможността, която му предоставихме – да играе футбол във Висшата лига, и ние бяхме възхитени от него.“

Солскяер изрази мнението си, че може би много скоро Дийн Хендерсън ще стане първи избор за вратар както за Юнайтед, така и за Англия.

В момента обаче Давид де Хеа е избор номер 1 на „Олд Трафорд“ и Солскяер все още не е взел решение къде Хендерсън ще играе през следващия сезон. “Червените дяволи” разполагат и със Серхио Ромеро като резервен вратар.

Уайлдър би искал Дийн Хендерсън да изкара трети сезон в Шефилд и вече е говорил с Ман Юнайтед за по-дългосрочното бъдеще на вратаря.

Наставникът на Шефилд добави: “Проведохме първоначални разговори. Бихме искали Дийн да остане в клуба, но имам огромно уважение към Манчестър Юнайтед и той е техен играч и те ще вземат това решение съвместно с Дийн. От наша гледна точка, очевидно, ако има възможност, бихме искали да продължи да играе в клуба“.