Ман Юнайтед победи Саутхямптън с 3-0 на Ст. Мери Стейдиъм
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
„Червените дяволи“ с първа победа като гост за новия сезон.

Манчестър Юнайтед спечели гостуването си на Саутхямптън с 3-0 като ключово за успеха беше първото полувреме, когато „Червените дяволи“ си осигуриха 2 гола преднина.

Решаващият момент в двубоя дойде в 33тата минута когато Камерън Арчър получи правото да изпълни дузпа, но я пропусна и само 2 минути по-късно Матейс Де Лихт вкара първия си гол в екипа на Юнайтед след асистенция от Бруно Фернандеш, за да осигури преднината за гостите.

Това шокира „Светците“ и те допуснаха още 1 попадение преди края на първото полувреме като Маркъс Рашфорд, който търпи много критики за своята форма в последно време, вкара първото си попадение за новата кампания в 41вата минута след асистенция от Амад Диало.

През втората част, футболистите на Ерик тен Хаг заложиха на тактиката и не предприемаха никакви рискове като най-важното беше да запазят своята преднина от 2 гола и да запишат първа победа като гост за новата кампания, което те постигнаха.

В 79тата минута домакините останаха с човек по-малко, а в добавеното време на срещата появилия се от резервната скамейка Алехандро Гарначо оформи крайния резултат 3-0.

Саутхямптън са с 4 загуби от 4 срещи след началото на сезона, а Манчестър Юнайтед имат 6 точки след 2 победи и 2 загуби.