Юнайтед премина с лекота през Дарби във “ФА Къп”, Игало се развихри
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Манчестър Юнайтед победи с класическия резултат 3:0 втородивизионния Дарби Каунти като гост в последния 1/8-финал от турнира "ФА Къп".

Одион Игало вкара две попадения за “червените дяволи”, а един гол добави Люк Шоу.

Срещата не се разви добре за бившия футболист на Ман Юнайтед – Уейн Рууни. Дългоочакваният сблъсък на легендата на “червените дяволи” с бившия му клуб не предложи нищо положително за “овните”, освен препълнения “Прайд Парк”. Феновете на Дарби обаче надали са останали доволни от крайния резултат на срещата. Ман Юнайтед показа надмощие през целия двубой и заслужено продължава на 1/4-финалите в Купата на Англия.

Луи Сибли имаше първия добър шанс за гол в мача, но футболистът на Дарби не успя да се разпише. Шест минути след това Бруно Фернандеш стреля опасно към противниковата врата. В 32-рата минута вратарят на Дарби Келе Рос спаси удар на Одион Игало. Малко след това Люк Шоу намери топката от въздуха и с много ефектно попадение даде аванс на “червените дяволи”.

Гостите продължиха да бъдат по-добрият отбор на терена и Одион Игало вкара за 0:2 в 41-вата минута. Нигериецът получи пас в наказателното поле от Шоу, овладя топката и намери добра позиция за изстрел, за да прати кълбото по земя в десния ъгъл за 0:2.

Дарби започна активно второто полувреме, а Мартин Уагхорн имаше добър шанс за гол в 50-ата минута, но ударът му с глава бе неточен. В 70-ата минута Игало сложи точка на спора с трети гол за “червените дяволи” с плътен удар с левия крак. Така Юнайтед се класира на 1/4-финалите на “ФА Къп” с лекота и демонстрира сериозни амбиции за спечелването на трофея.

Вижте как са оценени шансовете за триумф на Манчестър Юнайтед в Winbet приложение за спортни залози онлайн.