Ман Юнайтед разгроми ЛАСК с 5:0 и гледа към 1/4-финалите в Лига Европа
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Манчестър Юнайтед спечели гостуването си на ЛАСК Линц с 5:0 в първия мач между двата отбора от 1/8-финалите на Лига Европа. Одион Игало, Даниел Джеймс, Хуан Мата, Мейсън Грийнууд и Андреас Перейра бяха точни за “червените дяволи”, с което английският тим си тръгна с категоричен успех от Австрия и на практика си осигури място на 1/4-финалите в турнира.

Оле Гунар Солскяер направи доста промени в състава в сравнение с двубоя с Ман Сити (2:0) през уикенда. Одион Игало поведе нападението на “червените дяволи”, а Хуан Мата, Даниел Джеймс и Бруно Фернандеш действаха зад гърба му. На вратата бе Серхио Ромеро, а шанс за изява получиха още Брандън Уилямс и Скот Мактоминей, който вкара чудесен втори гол срещу Сити в неделя.

Юнайтед започна по-активно двубоя и в 5-ата минута Фред отправи първия удар към вратата на съперника, но опитът му бе доста неточен. В 13-ата минута Скот Мактоминей шутира опасно, но отново в аут. След 18 минути игра “червените дяволи” бяха близо до откриването на резултата, но Хуан Мата пропусна.

В 23-ата минута вратарят на домакините Шлагер отрази опасен удар на Даниел Джеймс. Пет минути след това гостите откриха резултат. Бруно Фернандеш комбинира с Одион Игало, който овладя топката, нагласи си я и с мощен шут не остави шансове на вратаря на ЛАСК – 0:1.

До края на първата част ЛАСК имаше добра възможност за изравнителен гол, но Ерик Байи се намеси решително. За гостите пък Бруно Фернандеш отправи слаб удар малко преди почивката.

Началните минути на втората част бяха равностойни. Юнайтед обаче наложи превес и в 58-ата минута удвои аванса си. Даниел Джеймс направи самостоятелна акция и с прецизен удар по земя се разписа за 0:2. Четири минути след това Игало нацели гредата и резултатът остана непроменен.

В 82-рата минута Ман Юнайтед уби интригата в сблъсъка. Фред направи чудесна асистенция за Хуан Мата и испанецът демонстира класата си, за да прати топката в мрежата за 0:3.

“Червените дяволи” обаче не спряха дотук. Резервите Мейсън Грийнууд и Андреас Перейра вкараха по едно попадение в добавеното време в рамките на минута, за да осигурят разгромния успех с 5:0 на своя тим.