Ман Юнайтед спечели дербито с Челси на “Стамфорд Бридж”, ВАР отмени 2 гола на “сините”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Манчестър Юнайтед победи Челси с 2:0 в двубой от 26-ия кръг на английската Висша лига. “Червените дяволи” стигнаха до успеха на “Стамфорд Бридж” с попадения на Антони Марсиал и Хари Магуайър.

Франк Лампард направи някои изненадващи решения в стартовия състав, като пусна Кабайеро на мястото на Кепа, докато Тами Ейбрахам не бе в групата, а нападението на тима бе водено от Мичи Батшуай.

Оле Гунар Солскяер пък не можеше да разчита на Виктор Линдельоф и в отбраната започна Ерик Байи, който бе партньор на Хари Магуайър в центъра на защитата. На върха на атаката на “червените дяволи” действаше Антони Марсиал, като френският национал имаше подкрепата на Даниел Джеймс и Бруно Фернандеш в предни позиции.

Челси започна по-добре двубоя и създаде положения за гол пред вратата на съперника, но Рийс Джеймс и Вилиан стреляха неточно.  В 10-ата минута Франк Лампард трябваше да прави принудителна смяна, тъй като Нголо Канте се контузи и на негово място се появи Мейсън Маунт.

В 23-ата минута Челси имаше ситуация пред вратата на съперника, като се стигна до разбъркване в наказателното поле на Юнайтед, но играчите на домакините не бяха достатъчно концентрирани. Малко след това Мичи Батшуай можеше да даде аванс на “сините”, но ударът му мина покрай вратата.

В 35-ата минута Вилиан опита да си спечели дузпа, но за сметка на това получи жълт картон за симулация. Наглед Челси имаше превъзходство в срещата, но Ман Юнайтед нанесе своя удар. Малко преди почивката Уан Бисака направи отлично центриране и Антони Марсиал засече с глава, пращайки топката неспасяемо в ъгъла на Кабайеро за 0:1.

Десетина минути след началото на второто полувреме Челси отбеляза попадение чрез Курт Зума, но голът бе отменен след разглеждане с ВАР за нарушение в атака на Сесар Аспиликуета срещу Брендън Уилямс.

В 65-ата минута Ман Юнайтед удвои аванса си чрез Хари Магуайър. Бранителя се разписа с глава след перфектно центриране от корнер на Бруно Фернандеш. В следващите минути Челси наложи контрол върху мача, като вкара ново попадение чрез резервата Жиру. И този гол обаче бе отменен, тъй като нападателят бе с много малко в засада.

До края на двубоя нов гол не падна, като може да отчетем дебюта на Одион Игало с екипа на “червените дяволи”. Нигериецът замени голмайстора Антони Марсиал и дебютира за новия си тим.

Със спечелените три точки, Манчестър Юнайтед събра 38 пункта в своя актив и зае 7-ото място, като има една точка по-малко от шестия Шефилд. Отборът на Челси пък остана на 4-ата позиция с актив от 41 точки.