google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Една от звездите на Португалия може да не играе в мачовете от световните квалификации в края на месеца

Треньорът на Манчестър Юнайтед – Оле Гунар Солскяер, намекна, че има вероятност да не позволи на звездата на “червените дяволи” Бруно Фернандеш да пътува за двубоите на Португалия от световните квалификации в края на месеца. Причината е, че халфът ще трябва да премине през период на карантина при завръщането си в Англия, като така няма да бъде на разположение на Солскяер за някои двубои.

Португалия е в “червения списък” на британските власти за най-опасни места за разпространение на COVID-19 и всички, които простигнат от иберийската страна, е задължително да преминат през 10-дневен период на изолация. Според новите разпоредби на ФИФА отборите от Стария континент могат да отказват да пуснат играчи за мачовете на своите държави, ако след това футболистите ще трябва да бъдат карантинирани.

“До момента не сме коментирали тази тема, но няма никаква логика доброволно да загубим играч за десет дни в толкова важен период от сезона заради изолация”, заяви Оле Гунар Солскяер.

“Ние сме тези, които плащат заплатите на футболистите. ФИФА ни дава право да ги спрем, така че ще бъде почти невъзможно да пуснем някой да играе в страна от “червения списък” на Великобритания”, коментира Солскяер.

Португалия ще играе срещу Азербайджан, Сърбия и Люксембург на 24, 27 и 30 март и ако Фернандеш участва за “мореплавателите”, той ще пропусне мачовете на “червените дяволи” с Брайтън на 3 април и Тотнъм на 10 април.

“Желанието ми е да мога да разчитам на Бруно още за двубоя с Брайтън. Надявам се в началото на април все още да се състезаваме и в Европа, както и за мача с Тотнъм”, каза още мениджърът на Манчестър Юнайтед.

Треньорът на Ливърпул – Юрген Клоп, също заяви, че клубът вероятно ще спре бразилците Алисон Бекер, Фабиньо и Роберто Фирмино, както и португалския национал Диого Жота от участие за националните им отбори заради задължителния период на изолация след завръщането им в Англия.