Ман Юнайтед ще се бори с Челси и Тотнъм за уругвайски национал
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Манчестър Юнайтед се е присъединил към Челси и Тотнъм в надпреварата за подписа на защитника Хосе Мария Хименес.

Според уругвайското издание Tenfield, Манчестър Юнайтед е готов да се бори със съперниците си от Висшата лига Челси и Тотнъм за привличането на защитника на Атлетико Мадрид Хосе Мария Хименес през това лято.

Хименес е в Атлетико Мадрид от девет години, като се присъедини към клуба като тийнейджър от уругвайския Данубио. 27-годишният футболист се превърна в постоянен играч в сърцето на отбраната на мадридчани през годините, като натрупа 247 мача и спечели две титли в Ла Лига.

Кампанията 2021/22 беше трудна за Хименес, тъй като той трябваше да се бори с множество проблеми с контузии, което го ограничи до само 23 участия в Ла Лига. Въпреки че договорът му с “дюшекчиите” е до лятото на 2025 г., финансовото състояние на клуба може да ги накара да спечелят пари от уругвайския национал, като от бранителя се интересуват три клуба от Висшата лига – Манчестър Юнайтед, Челси и Тотнъм.

Манчестър Юнайтед се стреми да подсили отбранителните си редици това лято след слаба кампания 2021/22, в която завършиха извън първите четири в Англия. Бяха положени усилия да се подпише с Юриен Тимбър от Аякс, но нидерландецът е настроен да остане в Ередивизи, което принуждава “червените дяволи” да търсят други опции и Хименес е една от тях.

Манчестър Юнайтед обаче ще трябва да се бори с Челси и Тотнъм за привличането на Хименес. Нуждата на Челси от нови защитници е налице, тъй като “сините” губят Антонио Рюдигер и Андреас Кристенсен, така че те остават с недостиг на брой и качество отзад и трябва да привлекат поне двама нови централни бранителя, за да подкрепят застаряващия Тиаго Силва.