google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Сезон 2024/25 може да бъде неспасяем за "червените дяволи", ако INEOS не вземе мерки

Ливърпул нанесе нов тежък удар на Манчестър Юнайтед на “Олд Трафорд” в неделя, повдигайки още въпроси относно бъдещето на нидерландския специалист Ерик тен Хаг. Трябва ли той да продължи да води “червените дяволи” или е време собствениците от INEOS да вземат мерки относно треньорския пост?

„Треньорът не е основният проблем в Манчестър Юнайтед“, каза председателят на INEOS сър Джим Ратклиф пред медията Bloomberg, след като даде на Ерик тен Хаг нов двугодишен договор през юли. Но докато най-богатият човек във Великобритания седеше, хванал се за глава в невярване, докато гледаше домакинското поражение на Юнайтед с 0:3 от Ливърпул, изникват въпроси дали той все още вярва в това твърдение.

Поражението от Ливърпул в неделя доведе до това, че Ерик тен Хаг вече е единственият мениджър на Юнайтед в историята, загубил два пъти два от първите три мача в сезон на Висшата лига. Когато това се случи през 2022-23 г., нидерландецът бе спасен от факта, че все още адаптираше към нов живот в Англия, след като напусна Аякс. Но сега Ерик тен Хаг няма извинение.

Едно е сигурно – Ман Юнайтед все още върви назад под ръководството на Тен Хаг, въпреки че инвестира още 206 милиона паунда в трансфери през лятото. Ливърпул безмилостно разкри недостатъците в неговата тактика в неделя, тъй като те бяха по-добри във всяка линия на терена, което би трябвало да е причина за голямо безпокойство, но Тен Хаг продължава да отрича проблемите.

„Ще наваксаме, ще се борим да спечелим трофеи“, каза бившият наставник на Аякс пред Sky Sports след последния съдийски сигнал. Това обаче може би е невъзможно, ако Тен Хаг остане начело до май. INEOS вероятно допусна сериозна грешка в преценката, като остави 54-годишния мениджър, а кампанията на Ман Юнайтед 2024-25 може да бъде напълно неспасяема след още месец – два с нидерландския тактик начело на отбора.

Тен Хаг изрази защитна позиция на пресконференцията си след мача, отхвърляйки идеята, че неговият отбор не е постигнал никакъв напредък от миналия сезон, като същевременно призова за търпение, докато новите попълнения бъдат интегрирани в състава. Но дали това ще промени представянето на тима? Шестима от титулярите на Юнайтед срещу Ливърпул бяха играчи, доведени в клуба от Тен Хаг. “Червените дяволи” бяха тотално размазани от своя опонент и за момента изглежда, че Ерик тен Хаг не може да намери правилния подход и път на “Олд Трафорд”.