google новини лого Последвай ни
Добави коментар

“Червените дяволи” ще се изправят срещу своя голмайстор номер 1 тази вечер на “Прайд Парк” в двубой от 1/8-финалите на “ФА Къп”, а срещата служи само за подчертаване за размера на празнотата, която Уейн Рууни остави след себе си.

В четвъртък вечерта Манчестър Юнайтед ще срещне Дарби Каунти в петия кръг на “ФА Къп”. Това означава среща с Уейн Рууни – играч, който все още не могат да заменят. Рууни остава легенда на „Олд Трафорд“. По време на 13-годишния си престой той стана водещият голмайстор на клуба  за всички времена. Неговият рекорд от 253 гола едва ли някога ще бъде надминат.

Въпреки това си струва да си припомним, че Рууни можеше да напусне много преди 2017 г. Всъщност Юнайтед почти загуби Рууни през лятото след пенсионирането на сър Алекс Фъргюсън през 2013 година, но англичанинът остана в клуба.

Мениджърът каза на пресата, че нападателят е пуснал още една молба за трансфер, въпреки че това може да е прокламация, предназначена да го изгони от клуба в последния му момент, в който отговаря за Юнайтед.

Независимо от това, Рууни остана в Манчестър, което може би беше изненадващо, предвид сериозния интерес на Челси на Жозе Моуриньо към него, да не говорим и за спора за клевета между английския футболист и наследника на Фъргюсън – Дейвид Мойс.

В крайна сметка Юнайтед реши, че би било твърде рисковано да загуби както Рууни, така и Фъргюсън по едно и също време и накрая нападателят получи подновяване на договора с 300 000 британски лири на седмица, който той подписа в началото на 2014 г.

Макар това да изглеждаше правилния ход за клуба по онова време, за да предотврати хаоса, който дойде в Юнайтед веднага след раздялата с Фъргюсън, Рууни не успя да направи убедително представяне от този момент нататък.

Привличането на Робин ван Перси беше голям удар, който донесе последната титла на Юнайтед във Висшата лига, тъй като също помогна за повторение на някога експлозивните качества на Рууни, а Шинджи Кагава беше доведен в клуба в опит да добави креативност в полузащитата, като това да намали зависимостта от Рууни. В крайна сметка, Кагава не успя да се адаптира добре и японският играч не впечатли на “Олд Трафорд”.

Ед Удуърд искаше Сеск Фабрегас и Гарет Бейл да бъдат привлечени по време на Мойс в клуба. Всеки от тях вероятно би имал огромен успех на „Олд Трафорд“, но вместо това Маруан Фелайни беше закупен от Евертън.

Играчи като Радамел Фалкао и Анхел Ди Мария също дойдоха и си отидоха, като аржентинецът дори е силно недолюбван от феновете на “червените дяволи”.

Моуриньо и Уудуърд щяха да се зарадват, ако Пол Погба бе доказал, че е способен да бъде “новият Рууни” за клуба, но по време на управлението на португалеца само Златан Ибрахимович предостави достатъчно класа и индивидуална решителност, за да промени разликата в резултатите.

Хенрих Мхитарян беше поредният пропаднал трансфер от Дортмунд, който не успя да се наложи убедително. Алексис Санчес трябваше също да остави следа в клуба, но и неговата игра на “Олд Трафорд” бе доста под нивото му с екипа на Арсенал.

Клубът поне изглежда наясно, че има проблеми в атака и полузащита и най-накрая започна правилно да се справя със слабостта.

И Удуърд, и Оле Гунар Солскяер очакваха да подпишат с Ерлинг Халанд от Ред Бул Залцбург през януари, но норврежецът избра да отиде в Борусия Дортмунд.

В края на трансферния прозорец все пак Ман Юнайтед в крайна сметка подписа с Бруно Фернандеш от Спортинг Лисабон след продължителни преговори между двата клуба и агента на играча Хорхе Мендесш Сега клубът има атакуващ полузащитник, който най-накрая може да избухне и да създава и бележи голове, както Рууни направи в своя пик в последния страхотен отбор на Юнайтед, когато той играеше заедно с Кристиано Роналдо и Карлос Тевес в атака.