Манчестър е червен – нов триумф за Юнайтед над Сити във Висшата лига
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Манчестър Юнайтед триумфира срещу Манчестър Сити с 2:0 в градското дерби от 29-ия кръг на Висшата лига. “Червените дяволи” бяха по-добрият отбор през целия мач, а попаденията вкараха Антони Марсиал и Скот Мактоминей.

Манчестър Юнайтед спечели първия двубой между двата тима от първенството на “Етихад” с 2:1 и постигна дубъл срещу своя градски съперник. “Червените дяволи” отново бяха по-добри от противника си и заслужено се поздравиха с победата, с което се затвърдиха на петото място в класирането.

Наставникът на домакините Оле Гунар Солскяер заложи на схема 3-5-2. Пред вратаря Давид де Хеа действаха Хари Магуайър, Люк Шоу и Виктор Линдельоф, а като халф-бекове бяха Аарън Уан-Бисака и Брандън Уилямс. В средата на терена си партнираха Фред, Матич, Даниел Джеймс и Бруно Фернандеш, а нападението бе водено от Антони Марсиал.

За гостите на вратата бе Едерсон, а пред него Жоао Кансело, Фернандиньо, Отаменди и Зинченко. Испанецът Родри бе партньор на Фоудън и Гюндоган в средата на терена, а Бернардо Силва, Стърлинг и Агуеро стартираха в нападение за “гражданите”.

В 3-ата минута Зинченко бе на път да сбърка фтално, след като върна назад и Марсиал за малко не отне топката, като щеше да се озове сам срещу Едерсон. В 15-ата минута Бруно Фернандеш кобминира с Даниел Джеймс, чийто удар бе лесен за спасяване от Едерсон.

В 30-ата минута Ман Юнайтед откри резултата след страхотна комбинация между Фернандеш и Марсиал. Португалецът хитро копна топката към французина при изпълнение на пряк свободен удар и Марсиал стреля от воле, за да порази вратата на Едерсон за 1:0. След този гол тимът на гостите изглеждаше доста разколебан. Възпитаниците на Пеп Гуардиола имаха проблеми в изнасянето на топката и не успяваха да направят добри комбинации. До края на първата част Ман Юнайтед се представи много силно

След почивката Ман Сити бе по-агресивен в единоборствата и имаше леко предимство. В минутите след подновяването на играта, Стърлинг реализира попадение за ‘небесносините’, но голът бе отменен поради засада. Не бе изминала и минута и имаше интересна ситуация пред ответната врата. Едерсон допусна глупава грешка и със сетни усилия предотврати попадение на Марсиал.

Малко след това удар на Фоудън бе спасен от Де Хеа. В 70-ата минута Даниел Джеймс можеше да реши мача, но стреля слабо и Едерсон спаси. В края на срещата Стърлинг стреля от 20-на метра и топката попадна право в ръцете на Де Хеа.

В 96-ата минута Скот Мактоминей вкара второто попадение за “червените дяволи”. Едерсон допусна груба грешка, след като хвърли прекалено силно топката и тя се озова на пътя на Мактоминей, който от 30-на метра намери топката по страхотен начин и я прати в опразнената врата за 2:0.

Така Ман Сити допусна седмото си поражение през този сезон във Висшата лига, докато Ман Юнайтед записа  първи дубъл срещу своя градски съперник от сезон 2009/10 насам.