google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Манчестър отново е "синьо-бял" след като Сити триумфира с ФА Къп и вече е само на крачка от мечтания исторически требъл.

Манчестър отново е “синьо-бял” след като Сити триумфира с ФА Къп и вече е само на крачка от мечтания исторически требъл. На финала “гражданите” надделяха с 2:1 градския си съперник Манчестър Юнайтед благодарение на два гола от Илкай Гюндоган.

“Гражданите” влязоха в срещата с гръм и трясък и вкараха още в 13-ата секунда след уникален гол на Илкай Гюндоган, с който влезе в рекордите на турнира като най-ранното отбелязано попадение на финал. Националът на “маншафта” изпълни центъра и върна към своя вратар Щефан Ортега, който изрита топката в предни позиции. Там Холанд отклони с глава, а в опита си да изчисти, Виктор Линдельоф нагласи топката на Гюндоган, който с прекрасен удар от въздуха преодоля Давид де Хеа.

Секунди по-късно Ман Юнайтед стигна до дузпа от никаква ситуация. Аарън Уан-Бисака отклони с глава, а топката срещна ръката на Джак Грийлиш. Главният съдия Пол Тиърни първоначално не посочи бялата точка, но беше привикан от ВАР. След като преразгледа случилото се, даде дузпа. Зад топката застана Бруно Фернандеш. Португалецът преодоля Ортега и възстанови равенството.

Втората част започна подобно на първата. Ман Сити си върна аванса в резултата с втори гол на Гюндоган отново след воле. Де Бройне изпълни фал. На границата на наказателното поле беше капитанът на Сити, който от въздуха стреля. Де Хеа нямаше добра видимост заради многото играчи пред него. Вратарят не успя да реагира и топката влетя в мрежата му.

Сити е на седмица от требъл, където в Истанбул ще премери сили с Интер във финала на Шампионската лига.