Манчестър Сити е близо до първото си попълнение това лято
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Феновете на гражданите очакват с нетърпение първото си ново попълнение

Очаква се Манчестър Сити да обяви бразилското крило – Савио, като първото си лятно попълнение в сряда. 20-годишният играч е част от City Football Group ( това са клубовете, които са притежавани от собственикът на Манчестър Сити – шейх Мансур) от 2022 г., когато се присъедини към френския клуб Троа от Атлетико Минейро за 6,5 милиона евро (5,5 милиона британски лири). Савио, известен още като Савиньо – все още не е играл за Троа, тъй като прекара последните два сезона под наем в ПСВ Айндховен и Жирона, като испанския клуб също е част от CFG , за които игра през 2023-24 г.

Крилото направи страхотен сезон в Ла Лига, отбелязвайки 9 гола и регистрирайки 10 асистенции в 37 мача в лигата, като помогна на Жирона да си осигури изненадващо класиране в челната тройка и да се класира за следващия сезон в Шампионската лига. Впечатляващата форма на Савио за Жирона бе възнаградена с първи мач за националния отбор на Бразилия през март, а също получи повиквателна за Копа Америка, където участва във всичките четири мача, преди Селесао да отпадне на четвъртфиналите от Уругвай.

Публикация по-рано този месец от журналистът Фабрицио Романо твърдише, че цялата документация за евентуален трансфер на Савио в Манчестър Сити вече е приключила, като е постигнато споразумение крилото да се присъедини към Ман Сити след Копа Америка. Испанското издание Sport също твърди, че бразилецът ще бъде представен в сряда, което все повече насочва към това, че този трансфер ще бъде факт.