Манчестър Сити може да предложи предварителен договор на Меси
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Гражданите" ще опитат да се възползват от проблемите в каталунския клуб, които бяха породени от оставката на Бартомеу

В Манчестър Сити обмислят да предложат на Лионел Меси предварителен договор през януари. Договорът на аржентинеца с Барселона изтична през юни, а в началото на 2021 година звездата на каталунците има право да сключи предварителна уговорка с друг тим.

В момента клубът е с временен президент, а за да предложат нов контракт на Меси, то в клуба трябва да са минали президентските избори, които няма да как да бъдат проведени преди януари. Точно тук може да се намеси Манчестър Сити, който отдавна има желание да привлече аржентинеца на „Етихад“, твърди Telegraph.

Меси беше много близо до изхода на „Камп Ноу“ това лято заради конфликт с президента Хосеп Мария Бартомеу, който вече подаде оставка заедно с цялото ръководство.

Виктор Фонт и Жорди Фаре са кандидати за овакантения пост от Бартомеу, като и двамата имат за цел да убедят Меси да остане в Барселона. Друг кандидат за президенстския пост – Пепе Риера, директно заяви, че няма да се меси в решенията на аржентинеца, ако той иска да продължи кариерата си извън Барса, когато договорът му изтече.