Манчестър Сити обърна Реал Мадрид на “Бернабеу”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Манчестър Сити спечели с 2:1 гостуването си на Реал Мадрид на “Сантяго Бернабеу” в първия 1/8-финален двубой между двата тима в Шампионска лига. Тимът на Пеп Гуардиола направи пълен обрат в срещата и на реванша влиза като фаворит за класиране на 1/4-финалите в турнира.

Всичките три попадения паднаха след почивката, като Иско откри за Реал. Ман Сити обаче обърна развоя на срещата с попадения на Габриел Жезус и Кевин де Бройне.

Реал Мадрид стартира днешния двубой в схема 4-3-3, като на вратата бе Тибо Куртоа. Пред него в защита започнаха Дани Карвахал, Рафаел Варан, Серхио Рамос и Ферлан Менди. В средата на терена Зинедин Зидан се довери на Каземиро, Валверде и Модрич, като Тони Кроос остана на пейката. В нападение наставникът на домакините заложи на Иско, Винисиус и Бензема.

Пеп Гуардиола също избра формация 4-3-3 за визитата на “Бернабеу”. Едерсон стартира под рамката, а пред него бяха разположени Кайл Уокър, Отаменди, Лапорт и Менди. В средата на терена за Сити започнаха Родри, Гюндоган и Де Бройне, а в нападение действаха Габриел Жезус, Рият Марез и Бернардо Силва.

Началото на срещата бе във високо темпо, но голови положения липсваха. В 16-ата минута бранителят на домакините Варан стреля отдалеч, но много неточно. В 21-вта минута Де Бройне пусна пас към Жезус, чийто удар бе спасен от Куртоа.

След половин час игра “белият балет” можеше да води в резултата. Ферлан Менди центрира добре към Бензема, който стреля с глава и Едерсон спаси удара му. Седем минути по-късно Бернардо Силва шутира в ръцете на белгийския страж на домакините. В края на първата част Сити пропусна добра възможност за попадение, след като Жезус отправи удар с глава, получи се рикошет в Рамос и Федерико Валверде изби от гол линията.

Ман Сити започна по-силно второто полувреме. Пет минути след подновяването на играта Рияд Марез пробва техничен удар, но топката мина покрай вратата. В 56-ата минута алжирският национал шутира опасно, но Куртоа спаси. Малко след това отново Марез имаше чудесен шанс за гол, като ударът му бе спасен по невероятен начин от Тибо Куртоа.

Противно на показаното на терена след почивката, Реал Мадрид откри резултата в 60-ата минута чрез Иско. Родри допусна грешка при изнасянето на топката, като Винисиус отне и напредна, след което комбинира с Иско и националът на Испания не сбърка очи в очи с Едерсон за 1:0.

В 78-ата минута Манчестър Сити възстанови равенството. Кевин де Бройне центрира в наказателното поле и Габриел Жезус засече с глава, като прати топката неспасяемо за Тибо Куртоа – 1:1. Домакините искаха нарушение на Жезус срещу Рамос, но съдията не удовлетвори претенциите им.

В 82-рата минута Дани Карвахал фаулира Рахим Стърлинг в наказателното поле и гостите получиха дузпа. 11-метровият наказателен удар бе изпълнен от Кевин де Бройне, който преодоля сънародника си Куртоа – 1:2.

В 87-ата минута нещата се влошиха още повече за Реал Мадрид. Серхио Рамос бе останал последен в защита и фаулира откъсващия се Стърлинг.  Капитанът на Реал бе изгонен и домакините останаха с човек по-малко, а Рамос ще пропусне реванша на “Етихад”.

Това бе пореден негативен резултат за Реал Мадрид в последните седмици, а през уикенда тимът на Зинедин Зидан има дерби с Барселона в “Ла Лига”.