Манчестър Сити официално представи новия ляв краен защитник
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Серхио Гомес се обвърза с "гражданите" за четири години и стана петото ново попълнение на отбора за това лято.

От Манчестър Сити официално анонсираха привличането на крайния защитник Серхио Гомес, който акостира на “Етихад” от състава на Андерлехт срещу 11 милиона паунда.

21- годишният испанец, който сложи подписа си под договор за 4 години с шампионите, ще се конкурира за титулярното място в редиците на “гражданите” с португалеца Жоао Кансело.

“Изключително съм горд и щастлив, че се присъединих към Манчестър Сити.  Това е най-добрият отбор в Англия и аз имам шанса да се уча и развивам под ръководството на най-невероятния мениджър в целия свят – Пеп Гуардиола. Да бъда част от този клуб е сбъдната мечта за мен и нещо, към което всеки млад играч би се стремил”, заяви Гомес.

„Броят на трофеите, които Сити спечели през последните няколко години, е невероятен, а стилът на футбол, който отборът играе под ръководството на Пеп, е най-вълнуващият в Европа”, допълни бранителят.

„Да играеш за този отбор и да бъдеш ръководен от Пеп и неговите треньори ще бъде много специално. Чувал съм толкова много за феновете на Сити и колко страстни са те, така че нямам търпение да започна и да се опитам да помогна на клуба да постигне още повече”, каза още новото попълнение на “гражданите” пред уебсайта на клуба.