Манчестър Сити отвори двуцифрена разлика спрямо преследвачите
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Гражданите" постигнаха 17-а поредна победа във всички турнири, надделявайки с 3:1 над Евертън

Евертън не успя да спре победния ход на Манчестър Сити, като „гражданите“ записаха 17-а поредна победа във всички турнири. Тимът на Пеп Гуардиола спечели с 3:1 гостуването си на „карамелите“ в отложен мач от 16-ия кръг на Премиър лийг, като „гражданите“ водят вече с 10 точки на Манчестър Юнайтед и Лестър, които са съответно втори и трети в таблицата. Евертън остава на седмата позиция с 37 точки.

Освен това Манчестър Сити стана първият отбор в Англия, който печели първите си 10 мача за годината, подобрявайки постиженията на Болтън (1906) и Манчестър Юнайтед (2009), които са с 9 последователни успеха от новата година.

Фил Фодън, който прави страхотен сезон до момента, изведе гостите напред в резултата в 32-ата минута, но Ричарлисон изравни пет по-късно.

След почивката на „Гудисън Парк“ гостите отбелязаха още два гола. В 63-ата Марез даде преднина за „гражданите“, а точка на спора сложи Бернардо Силва в 77-ата.

Кевин де Бройне записа игрови минути малко преди края на двубоя, след като почти цял месец бе извън терена заради контузия.