Манчестър Сити прегази Саутхемптън в голово шоу на “Етихад”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Гражданите" спечелиха с 5:2 и отново водят на втория с 14 точки

Манчестър Сити се върна към пътя на победите в Премиър лийг след изразителен успех с 5:2 над гостуващия Саутхемптън. „Гражданите“ загубиха с 0:2 градското дерби с Манчестър Юнайтед в предния си мач от шампионата, но тимът на Пеп Гуардиола показа головата си мощ в днешния сблъсък със „светците“ и отново отвори разлика от 14 точки пред втория. Манчестър Сити е на върха във Висшата лига с 68 точки, докато вторият Юнайтед е с 54, но и мач по-малко. Трети в подреждането е Лестър с 53 точки. Саутхемптън заема 14-ото място с 33 точки.

Резултатът бе открит от домакините четвърт час след първия съдийски сигнал. В 15-ата минута Диаш с добър пас намери Зинченко отляво, украинецът комбинира с Фодън, който стреля, но Маккарти спаси. Де Бройне обаче бе на правилното място и след негов удар топката срещна напречната греда и тупна зад голлинията.

В следващите минути „гражданите“ отстъпиха инициативата на Саутхемптън и гостите се върнаха в мача. В 24-ата „светците“ изпълниха корнер, Вестергор засече с глава, но Едерсон спаси. Датчанинът обаче не успя да направи добавката, тъй като бе задържан от Лапорт и реферът отсъди дузпа, която Уорд-Праус реализира минута по-късно.

В 31-ата Фодън тръгна да пада след съприкосновение с Маккарти, но успя да се задържи на крака и опита да завърши атаката, но без успех. Домакините имаха претенции за дузпа, които в крайна сметка не бяха уважени след проверка с ВАР.

Преса на „гражданите“ в половината на Саутхемптън в 39-ата доведе до грешно връщане на Че Адамс към Салису, Марез открадна топката и с точен шут от дъгата отбеляза за 2:1.

В добавеното време Марез можеше да вкара втория си гол, но кълбото срещна десния страничен стълб. Гюндоган обаче бе добре позициониран и от малка дистанция не сгреши – 3:1 за Сити.

В 55-ата „светците“ направиха поредната грешка в дефанзивен план, след която Марез преодоля бранител и между трима играчи на гостите прати в мрежата за 4:1.

Само минута след гола, Саутхемптън върна едно попадение чрез Че Адамс.

Преди да измине един час игра, на „Етихад“ падна и седмият гол. В 59-ата Де Бройне получи на границата на наказателното поле от Фодън, направи две крачки и стреля точно за 5:2.

Голът убягваше на Фил Фодън, който направи няколко нелоши опита да се разпише, а резервата Феран Торес пропусна от чиста позиция да отбележи след грешка на Салису в 79-ата.

Че Адамс вкара трети гол за Саутхемптън в 85-ата, който обаче бе отменен заради засада.